Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:30 μμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 14:01

«Δείπνο Ηλιθίων» την Τετάρτη (23/5/2018 21:00) στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» προσκαλεί στην Θεατρική Παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» που διοργανώνει το Σπουδαστήριο Τεχνών Μεσολογγίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 .

Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό».

Λίγα λόγια για την παράσταση:
«Δείπνο Ηλιθίων»
Του Φρανσίς Βεμπέρ
Μετάφραση, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία, Διδασκαλία – Φραντζέσκα Ιωαννίδη

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος:
Το Δείπνο Ηλιθίων, είναι μια παράξενη, σκοτεινή φάρσα, με τον απόηχο από τις φρενήρεις φάρσες του ΦΕΥΝΤΩ, που φλερτάρει με την κωμωδία ηθών και καταστάσεων, για ν’ αποδειχτεί ένα καμουφλαρισμένο κοινωνικό και πολιτικό έργο, για την φύση των ανθρώπων.
Ο «ηλίθιος» του Βεμπέρ, όπως και ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, δεν χωράει στον πραγματικό κόσμο, παρ’ όλες τις προσπάθειές του. Όταν έρχεται σ’ επαφή μ’ αυτόν τον κόσμο, δημιουργείται μια υπαρξιακή ρωγμή, ένα όριο, ένα σύνορο, που τον χωρίζει από την «κανονικότητα».
Όλοι όμως αυτοί οι «ηλίθιοι», λειτουργούν ως ένας καταλυτικός μηχανισμός επαναπροσδιορισμού των γύρω τους, δοκιμάζοντας το προσωπικό και κοινωνικό τους σύστημα.
Το σύμπαν της κωμωδίας, φανερώνει όχι τόσο τις συγκρούσεις, αλλά τα δυσαρμονικά φαινόμενα που πιθανά να επιδέχονται βελτίωση.
Διατηρούμε το χαμόγελο στα χείλη, καθώς δεν απειλείται ουσιαστικά η τάξη των πραγμάτων από έναν «ηλίθιο» και γιατί είμαστε σίγουροι πως κάτι θα συμβεί ως δια μαγείας, ώστε η τάξη θ’ αποκατασταθεί και θ’ ακολουθήσει η αρμονία.

Διαβάστηκε 1443 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 14:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.