Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 19:04

10 συμβουλές για να αλλάξετε τελείως την ζωή σας!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μην περιμένετε το αύριο ή την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Η ζωή συμβαίνει τώρα…

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να ζείτε την απίστευτη ζωή που αξίζετε, θα χρειάζεται να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Για να βεβαιωθείτε πως δεν χαραμίζετε τον χρόνο σας με βάρος, εδώ υπάρχουν 10 προτάσεις για το πώς να ξεκινήσετε. Έτοιμοι;

 

1. ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΒΑΘΙΑ!

Πόσο συχνά δίνετε προσοχή στην αναπνοή σας; Οι περισσότεροι θα πουν- ‘όχι πολύ συχνά’. Σε στιγμές άγχους και δυσφορίας, η αναπνοή γίνεται ρηχή και γρήγορη.

Μπορείτε να ανακαλέσετε μια κατάσταση όπου βρισκόσασταν υπό μεγάλη πίεση- ίσως όταν είχατε μια συνέντευξη για δουλειά ή μια εξέταση και όταν τελειώσατε πήρατε μια βαθιά αναπνοή; Αυτό έγινε επειδή κρατούσατε την ανάσα σας όλη την ώρα, χωρίς να το γνωρίζετε. Οπότε μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικές εισπνοές και εκπνοές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα βελτιώσετε την συναισθηματική σας κατάσταση αλλά επίσης την φυσική σας υγεία. Οπότε, αν θέλετε να είστε υγιείς, ξεκινήστε με βαθιές αναπνοές!

2. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ

Πιθανώς να το έχετε ακούσει πολλές φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν βλάπτει να το ακούσετε άλλη μία. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι η παρούσα στιγμή.

Αφήστε το παρελθόν. Σταματήστε να ανησυχείτε για το μέλλον. Αντιθέτως, προσπαθήστε να βρείτε πώς να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτά που ήδη έχετε- εδώ και τώρα.

3. ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

Είστε άνθρωπος. Είναι λογικό να κάνετε λάθη. Όλοι κάνουμε.

Αλλά, αν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας, ρισκάρετε το να μην φτάσετε τις δυνατότητες σας και να πετύχετε την ευτυχία.

4. ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Είναι εξίσου σημαντικό να συγχωρήσετε τους άλλους που ήταν άδικοι μαζί σας. Γιατί; Όταν κρατάτε κακία σε κάποιον που σας πλήγωσε, διατηρείτε μια ζωντανή και δυνατή σχέση ανάμεσα σε εσάς και σε αυτό το πρόσωπο.

Ο μόνος τρόπος για να σπάσετε αυτή τη σύνδεση είναι να τον συγχωρήσετε εντελώς. Χρειάζεται χρόνο, οπότε να είστε καλοί με τον εαυτό σας.

Ένα καλό κόλπο είναι να στέλνετε αγάπη και ηρεμία κάθε φορά που σκέφτεστε αυτό το άτομο.

5. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ

Ξεκινήστε να είστε λίγο περισσότερο ανεκτικοί με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Η κριτική απομακρύνει την ικανότητα σας να δείτε το καλό- το καλό μέσα σας, στους άλλους και στις καταστάσεις.

Η κριτική μπορεί να αποτρέψει ευκαιρίες από το να εμφανιστούν!

6. ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το ποτήρι σας είναι μισό γεμάτο ή μισό άδειο; Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλο σας να περιμένει το καλύτερο από όλα και με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε την ζωή σας, ακόμα και την καθημερινότητα σας καλύτερη.

Αναμένετε το καλύτερο και αυτό ακριβώς θα λάβετε.

7. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

Οι άνθρωποι είναι πλάσματα κοινωνικής φύσης και είναι εντελώς φυσιολογικό να θέλετε την συντροφιά των άλλων. Οπότε σκεφτείτε πόσο χρόνο περνάτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε και ποιοι σας εμπνέουν περισσότερο.

Περνάτε αρκετό ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που φέρνουν χαρά στην ζωή σας; Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο στο να φροντίσετε τις σημαντικές σας σχέσεις.

8. ΝΑ ΛΕΤΕ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»

Ζήστε την ζωή σας με ευγνωμοσύνη! Τα οφέλη που αποκομίζετε από το να είστε ευγνώμονες περιλαμβάνουν μια πιο χαρούμενη, ολοκληρωμένη και καλύτερης ποιότητας ζωή!

Το να είστε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχετε σας κάνει να εκτιμάτε τα πράγματα και τους ανθρώπους της ζωής σας περισσότερο.

9. ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Αν δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, πως μπορείτε να περιμένετε πως αυτό που θέλετε περισσότερο θα έρθει σε εσάς;

Αν δεν μπορείτε να δείτε θετικές αλλαγές στην ημέρα σας, κοιτάξτε την τωρινή ζωή σας και αναρωτηθείτε:

«Τι με κρατάει πίσω και με εμποδίζει από το να πετύχω αυτό που θέλω περισσότερο;». Δημιουργήστε χώρο στην ζωή σας.

10. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!

Συνοψίζοντας, αν θέλετε κάθε στιγμή της ζωής σας να είναι υπέροχη πρέπει να ξεκινήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Γεμίστε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας με απόλυτη και άνευ όρων αγάπη.

Κάντε το , αποδεχθείτε τον εαυτό σας και σας εγγυώμαι πως η μέρα σας θα γίνει κάτι για το οποίο θα ενθουσιάζεστε.

Φροντίστε καλύτερα τον εαυτό σας και η ζωή θα σας φροντίσει καλύτερα. Τόσο απλό!

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 7153 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.