Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:19 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:08

Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

«ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

     Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2015-2016 το κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν της σχετικής αδείας του Δημάρχου Αγρινίου κ.κ. Γιώργου Παπαναστασίου, του Αντιδημάρχου Αγρινίου, αρμοδίου για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μαθήσεως κ.κ. Νικολάου Γκρίζη και των διευθυντών των Γυμνασίων κ.κ. Ευσταθίου Βάρδια και Ιωάννου Σάββα.

Χαιρετίζοντας την κοινωνική πρωτοβουλία του ΟΕΦΕ να χορηγήσει υποτροφίες για δωρεάν φοίτηση σε 2 παιδιά για κάθε φροντιστήριο – μέλος του ΟΕΦΕ, συνεχίζουμε και εμείς τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου«Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για 4η συνεχόμενη χρονιά, μετά από παράκληση και προτροπή πολλών γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς συνεχώς μεγαλώνει.

Αρωγοί στη συνέχιση των μαθημάτων είναι οι ίδιοι οι 570 μαθητές όλων των τάξεων που αύξησαν σημαντικά τις επιδόσεις τους, παρακολουθώντας πέρυσι τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και οι μαθητές ειδικότερα της περσινής Γ΄ Λυκείου του φροντιστηρίου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.

Όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια, το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος με εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα ενισχυτικά μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου θα αρχίσουν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα ενισχυτικά μαθήματα είναι τα ακόλουθα:

1.    Εκκαθαριστικό έτους 2014 έως 10.000 Ευρώ καθώς και τυχόν δικαιολογητικά πολύτεκνης οικογένειαςασθενείαςδανείου (εφόσον η οικογένεια βαρύνεται με την αποπληρωμή κάποιου δανείου)φοιτητών (εφόσον κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας σπουδάζει).

2.    Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα, με την οποία να δηλώνει ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, δε μπορεί να στείλει το παιδί του σε φροντιστήριο και να αιτείται τη συμμετοχή του παιδιού στο κοινωνικό φροντιστήριο, σημειώνοντας την τάξη και το σχολείο από το οποίο προέρχεται καθώς και αν αυτό παρακολούθησε την περσινή χρονιά (κατά το σχολικό έτος 2014-2015) το κοινωνικό φροντιστήριο (υπόδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης).

3.    Φωτοτυπία του ελέγχου προόδου του παιδιού του περασμένου σχολικού έτους (2014-2015), το οποίο να περιλαμβάνει αναλυτική βαθμολογία (τίτλος σπουδών).

4.    Βεβαίωση του σχολείου προς το κοινωνικό φροντιστήριο, ότι ο ενδιαφερόμενος είναι εν ενεργεία μαθητής.

5.    Βεβαίωση της ενορίας που ανήκει ο μαθητής, προς το κοινωνικό φροντιστήριο.

Οι εγγραφές των μαθητών, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον κηδεμόνα και το μαθητή (ή τη μαθήτρια), θα γίνονται από τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 έως και την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, καθημερινά (πλην  Σαββάτου και Κυριακής) από 9 π.μ. έως 12 το μεσημέρι καθώς και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 6 μ.μ έως 8 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 26410-22824).Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται για τη φετινή χρονιά (σχολικό έτος 2015-2016), στο κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» είναι τα εξής:

Α΄ Γυμνασίου

Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Β΄ Γυμνασίου

Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Γ΄ Γυμνασίου

Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Α΄ Λυκείου

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Β΄ Λυκείου

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Χημεία (Γενικής Παιδείας)

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Γνωστό)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Άγνωστο)

Λατινικά (προετοιμασία για τη Γ΄ Λυκείου)

 

ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Χημεία (Γενικής Παιδείας)

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Μαθηματικά (Κατεύθυνσης)

Φυσική (Κατεύθυνσης)

Γ΄ Λυκείου

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ :

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Ιστορία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Γνωστό)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Άγνωστο)

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Μαθηματικά (Γενικής Παιδείας)

Λατινικά

ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Μαθηματικά

Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ :

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Α.Ε.Π.Π. (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

Α.Ο.Θ. (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας)

Γ΄ Λυκείου ΕΠΑΛ

Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Οικονομία

Τέλος, λόγω του αναμενόμενου αυξημένου ενδιαφέροντος εγγραφών μαθητών στα ενισχυτικά μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και παρά την ήδη συγκινητική ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών, οι οποίοι θα διδάξουν για 4η συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε, το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», βρίσκεται στην ανάγκη να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής και σε άλλους διδάσκοντες και ειδικότερα σε Μαθηματικούς, Φυσικούς και Χημικούς.

http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2779 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.