Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:41 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 00:21

Αγρίνιο: Βραδυά Ζωντανής Μουσικής στην «ΟΠΕΡΑ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρίτη 8 Μαίου – παραμονή της εορτής του πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου – βρεθήκαμε στο CLUB ΟΠΕΡΑ όπου είχε ζωντανή μουσική με ντόπιους και όχι μόνο καλλιτέχνες σε ένα λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με κάποιους από τους καλλιτέχνες που εμφανιζόταν ώστε να έχουμε μια άποψη για το θέμα διασκέδαση την εποχή της κρίσης. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Μαρία Μιχαήλ (Τραγουδίστρια), τον Χρήστο Μανίκα (Κλαρινίστα), τον Φώτη Σταματελόπουλο (Κρουστά) και τον Σπύρο Κουτρουμάνο (Τραγουδιστή).

002

 

opera 8 5 2018 33

Η Μαρία Μιχαήλ (Τραγουδίστρια) μας δήλωσε: « Βρέθηκα στο Αγρίνιο, καθότι σας αγαπώ πάρα πολύ και το Αγρίνιο είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Είμαστε στο ΟΠΕΡΑ CLUB σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού είναι δύο καλοί μου φίλοι οι οποίοι με κάλεσαν να το γιορτάσουμε παραμονή Αγίου Χριστοφόρου. Είπαμε να το γλεντήσουμε. Εχω κλείσει κάποιες εμφανίσεις το καλοκαίρι και στο Αγρίνιο και στην Λαμία, την Αργολίδα, την Λακωνία και αλλού. Το τελικό πρόγραμμα θα βγεί σε ένα μήνα περίπου. Ο κόσμος παρόλη την κρίση θέλει να βγεί και διασκεδάσει. Δεν τον αφήνει όμως το οικονομικό. Όμως όταν βγαίνει θέλει να περάσει καλά, ξεχνιέται έστω για λίγο. Εγω ετοιμάζω ένα καινούργιο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Είναι μια μίξη λαικού με δημοτικό και πιστεύω ότι θα αρέσει στον κόσμο. Εύχομαι σε όλους να είναι καλά, να μην το βάζουν κάτω, όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα αρκεί να το πιστεύουμε να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε πίστη. Εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι σε όλους.»

001

opera 8 5 2018 02

Ο Χρήστος Μανίκας (δεξιοτέχνης του Κλαρίνου) μας δήλωσε: «Ξεκίνησα να παίζω πολύ μικρός όταν ήμουν στην Γερμανία. Κλαρίνο έπαιζε ο πατέρας μου και ο παππούς μου. Είχα ακούσματα από τεσσάρων ετών, καθότι πήγαινα και σε πανηγύρια, γάμους κλπ. και μου άρεσε. Ετσι το ξεκίνησα και είμαι αυτοδίδακτος. Είναι πολύ ωραίο πράγμα να βλέπεις νεα παιδιά να αχολούνται με το Κλαρίνο και την δημοτική μουσική μας παράδοση. Υπάρχουν πολύ νέοι που βγαίνουν και έχουν και ταλέντο. Ο κόσμος υποστηρίζει την δημοτική παράδοση και συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Το καλοκαίρι θα παίζω σε διάφορα πανηγύρια, γάμους και βαπτίσεις. Θα ήθελα μέσα από την ιστοσελίδα σας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με στηρίζει και με αγαπάει. Καλώ όλο τον κόσμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την δημοτική μας παράδοση, να έχει υγεία και να κάνει υπομονή τις δύσκολες μέρες που περνάμε»

opera 8 5 2018 17

Ο Φώτης Σταματελόπουλος κατάγεται από το Αγρίνιο και παίζει κρουστά. Τον συναντάμε σε πολλά μαγαζιά να διασκεδάζει τον κόσμο. Τον έχουμε συναντήσει με μεγάλα ονόματα. Ο ίδιος μας δήλωσε: “Παίζω από πολύ μικρός. Από τα δώδεκα παίζω επαγγελματικά. Είμαι αυτοδίδακτος. Παίζω στα πανηγύρια, σε εκδηλώσεις και όπου με καλέσουν. Το αγαπώ πάρα πολύ και πολλές φορές παίζω και αφιλοκερδώς. Εχω παίξει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων. Οι τοπικοί επιχειρηματίες δεν υποστηρίζουν τους ντόπιους καλλιτέχνες και φέρνουν από άλλες περιοχές για κάλυψη εκδηλώσεων. Η δημοτική μας παράδοση έχει εξελιχθεί σε κλαμπάκι. Δεν υφίσταται όπως τις εποχές που είχαμε κλαρίνα μεγάλα που άφησαν εποχή. Το πρόγραμμα των πανηγυριών έχει περισσότερο τσιφτετέλι και λιγότερο κλασικούς χορούς όπως τσάμικο, συρτό κλπ Βέβαια το υποστηρίζει ο κόσμος και μάλιστα ο νέος κόσμος. Παρόλα τα προβλήματα της κρίσης ο Ελληνας δεν ξεχνάει το κλαρίνο, το ποτό και τον χορό. Θέλω να πώ στον κόσμο να μας ακολουθεί και να στηρίζει την δημοτική μας παράδοση."

stamatelopoylos

image 004

Η Χρύσα Σπαή με τον Σπύρο Κουτρουμάνο σε μια παλιότερη φωτογραφία

Ο Σπύρος Κουτρουμάνος (Τραγουδιστής) κατάγεται από το Ματσούκι Αγρινίου καί μας δήλωσε: "Ο Κόσμος έχει ανάγκη την διασκέδαση, οι νέοι ακολουθούνε στα πανηγύρια. Ο κόσμος έρχεται και τους παροτρύνουμε να έρχονται για να ξεχαστούνε και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Σιγά σιγά ετοιμάζω και εγώ μια δισκογραφική δουλειά με νέα και παλιά δημοτικά τραγούδια η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και τους συνιστώ να γλεντάνε καθότι η ζωή είναι λίγη"

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033