Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 19:08

Παγκόσμια αναγνώριση για Αγρινιώτη Ορθοδοντικό (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο διεθνούς φήμης περιοδικό «jco – Journal Clinical Orthodontics» η επιστημονική έρευνα του Χρήστου Σχισμένου

Απέσπασε θετικά σχόλια και κριτικές στο Παναμερικανικό Ορθοδοντικό Συνέδριο

Τα πρώτα βήματα της επόμενης γενιάς στην επιστήμη της ορθοδοντικής, έχουν την υπογραφή του Αγρινιώτη Ορθοδοντικού Χρήστου Σχισμένου, του μοναδικού έλληνα στην ερευνητική ομάδα που φέρνει παγκοσμίως στον κλάδο της ορθοδοντικής, την ακρίβεια και την υψηλή αποτελεσματικότητα, καθώς επίσης και την εξέλιξη της βασικής θεραπείας πάνω στην οποία «δουλεύουν» οι ορθοδοντικοί!

Η επιστημονική έρευνα που σχεδίασε και εμπνεύστηκε ο κ. Σχισμένος, προβλήθηκε από το παγκοσμίου φήμης περιοδικό «jco – Journal Clinical Orthodontics», το οποίο παρουσίασε την έρευνά του, στο πρωτοσέλιδο!

Προχθές μάλιστα ολοκληρώθηκε το Παναμερικανικό Ορθοδοντικό Συνέδριο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμερική, όπου η ορθοδοντική κοινότητα μπόρεσε και είδε την έρευνα με αποτέλεσμα η ομάδα του κ. Σχισμένου να αποσπάσει θετικότατα σχόλια και κριτικές.

«Η έρευνα συμβαδίζει στη νέα εποχή, είναι πλήρως ψηφιακή, συνεπάγεται με ταχύτητα και εξοικονόμηση χρόνου, έχει την δυνατότητα να είναι και τρισδιάστατη. Παράλληλα καθορίστηκαν και 10 κανόνες που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του ο κάθε ορθοδοντικός ώστε να έχει ακόμη πιο σωστή διάγνωση» τόνισε ο κ. Σχισμένος.

sxismenos agrinio orthodontikos
Ο Αγρινιώτης Ορθοδοντικός Χρήστος Σχισμένος

Στόχος των 10 κανόνων είναι ο ορθοδοντικός να καταλήγει στο σωστό σχέδιο θεραπείας και στην έγκυρη διάγνωση μέχρι «αμελητέας» λεπτομέρειας.

Ο Χρήστος Σχισμένος ως μέλος της ερευνητικής ομάδας της Πανεπιστημιακής Ορθοδοντικής Κλινικής του Τορόντο του Καναδά, προχώρησε με τις μελέτες του την εξέλιξη της επί μισού και πλέον αιώνα εδραιωμένης κεφαλομετρικής ανάλυσης του Dr. Charles h. Tweed που είναι από τους πρωτοπόρους της ορθοδοντικής επιστήμης. Η ερευνητική ομάδα του Τορόντο εξέλιξε το γνωστό «τρίγωνο του Tweed» σε τετράγωνο, που στην πράξη εξαφανίζει τα εξωτερικά και εσωτερικά «σιδεράκια» που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα στα δόντια!

Μέσω της έρευνας αυτής, επιτεύχθηκε ο συνδυασμός μέσω μιας μόνο ανάλυσης, τόσο των σκελετικών στοιχείων, όσο και των μαλακών μορίων του ασθενή. Η σπουδαιότητα της εξέλιξης αυτής, έγκειται στο γεγονός ότι στο μυαλό του ορθοδοντικού πρέπει πάντα να είναι όχι μόνο η ευθυγράμμιση και η σωστή σύγκλιση των δοντιών, αλλά και η σωστή τους τοποθέτηση σε σχέση με το πρόσωπο του κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη διάγνωση, το σχεδιασμό και την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας σε ασθενείς με οπισθογναθισμό της κάτω γνάθου ή προγναθισμό της άνω γνάθου. Η κλινική αυτή εικόνα αφορά το 1/3 του ορθοδοντικού πληθυσμού και πρόκειται για την πλέον συχνή πάθηση που καλούνται να θεραπεύσουν οι ορθοδοντικοί. Δηλαδή, αν η κάτω γνάθος είναι μικρότερη σε ανάπτυξη και σε πιο πίσω θέση σε σχέση με την άνω γνάθο, τότε με τη βοήθεια της πλάγιας κεφαλομετρικής ανάλυσης, θα καθοριστεί εάν η υποβοήθηση της ανάπτυξης της κάτω γνάθου θα γίνει σε ένα ή περισσότερα στάδια, ώστε να προληφθεί η υπερβολική πίεση στην άρθρωση της γνάθου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 3012 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.