Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:08 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 21:55

“YOUTH BLOCK“ the Stand Up Project από τον Σοφοκλή Θαυμαστό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Σοφοκλή Θαυμαστού έχουμε παρουσιάσει στο AgrinioBestOf.gr και παλιότερα με άρθρα μας που θα βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Τις τελευταίες μέρες τον ξαναβρίσκουμε στο Αγρίνιο και μάθαμε ότι η επιστροφή του αυτή θα συνοδευθεί με ένα σύνολο ενδιαφέροντων δράσεων-εκδηλώσεων κατά της μάστιγας των ναρκωτικών. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί του στον φιλόξενο χώρο του CAFΕ FUEGO και μίλησε για τα επικείμενα σχεδιά του και τις καλλιτεχνικές του δράσεις στην πόλη μας που πραγματικά μας εντυπωσίασαν.

ST 09

Τι έχεις να μας πείς για τα νέα σου σχέδια Σοφοκλή;

Eπέστρεψα στο Αγρίνιο μετά από ένα μακρύ ταξίδι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Ένα από τα πράγματα που έκανα είναι ότι εχω φτιάξει με φίλους μια καινούργια μπάντα στη Αθήνα τους «DreamWalkers” The Stand Up Project, η οποία ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με μια νεα δισκογραφική που θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή των συμφωνητικών. Η Μπάντα αυτή θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι μέσα στο καλοκαίρι, ένα τον Σεπτέμβριο και τα υπόλοιπα στην συνέχεια. Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με πρόζες, διηγήματα κλπ. Στα πλαίσια του ιδίου project. Δηλαδή Βιβλίο με CD-Single.

Θα παρουσιαστεί η δουλειά αυτή στο Αγρίνιο;

Ναι. Οταν έρθει η ώρα της. Αυτή την στιγμή όσον αφορά την πόλη του Αγρινίου προηγούνται άλλα πράγματα που έχουμε να δείξουμε. Πιο συγκεκριμένα ένα από τα προβλήματα που μαστίζουν τους νέους εδώ και σε όλες τις μεγάλες πόλεις είναι το πρόβλημα των ναρκωτικών. Περιπτώσεις νέων παιδιών τα οποία χάνονται στην μοναξιά των ναρκωτικών και καταλήγουν στην φυλακή ή στο τέλος του δρόμου τους. Εψαξα λοιπόν μέσα μου για να δώ αν μπορώ να κάνω και εγώ κάτι για αυτό. Τι έχω να προτείνω σαν καλλιτέχνης; Οπότε έκανα συναντήσεις με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς και συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα μουσικό φεστιβάλ στην πόλη που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα όπου θα βγαίνουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μπάντες που θα δίνουν την παραστασή τους σε διάφορα σημεία της πόλης και όλο αυτό εξελικτικά θα καταλήξει σε μια μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, την Δευτέρα 25 Ιουνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Αγρινίου, Τα Υπόγεια Ρεύματα και την δική μου Μπάντα.

Εκτός του φεστιβάλ ετοιμάζετε άλλα πράγματα;

Ετοιμάζουμε μια παράσταση η οποία θα περάσει και από το Αγρίνιο τον προσεχή Χειμώνα, λεπτομέρειες θα μάθετε όταν έρθει η ώρα. Είναι γενικά μια περίοδος που γράφω και δημιουργώ. Αυτό προτείνω και στα νέα παιδιά, να γράψουν και να δημιουργήσουν, ώστε να βγάζουν έξω με την καλή τους την πλευρά το θυμό τους απέναντι στην εποχή. Να μην τον βγάζουν με αντίδραση αλλά με δράση. Η μουσική είναι δράση να ομορφαίνουμε δρόμους. Τους δρόμους της ζωής.

ST 01

Τι παίρνεις εσύ από την μουσική και το τραγούδι και τι δίνεις στους άλλους;

Εγώ πρώτα δρώ. Οπότε παράγω. Είτε παράγω ένα τραγούδι είτε μια σελίδα που γράφω μέσα τα εσωψυχά μου, είμαι στην παραγωγή. Οπότε δρώ και αυτό είναι που δίνω στον εαυτό μου. Το να έχω την ευχέρεια να συνδέομαι με το σύμπαν όποια στιγμή γουστάρω σε αυτή την διαδρομή. Αυτό κάνει ένας καλλιτέχνης, ένας ποιητής.

Τι παίρνουν οι άλλοι από σένα;

Αυτό σε πρώτη φάση το αφήνω για τους άλλους γιατί είναι πάντα κάτι διαφορετικό. Ο καθένας που με συναντάει παίρνει ένα διαφορετικό καθρέπτη από μένα για την δική του διαδρομή. Οπότε το νόημα είναι να μπλέκονται οι ιστορίες οι δικές μου, οι δικές σου και οι δικές τους και όλοι μαζί να παίξουμε μια ωραία μπλεγμένη ιστορία, να πλέξουμε ένα σενάριο και να ενημερωθούμε στο γιατί είμαστε εδώ. Και είμαι εδώ να κάνω αυτά που θέλω. Δεν έχει νόημα να ζω με πράγματα που δεν θέλω στην ζωή μου, οποτε η μουσική σου δίνει ένα τρόπο. Αν θέλεις θα υπομείνεις τα πάντα.

Οπότε μου λές ότι η μουσική είναι ψυχοθεραπεία;

Ναι η μουσική είναι θεραπεία. Η θεραπεία πονάει βέβαια. Το να θεραπεύσεις τον εαυτό σου πονάει. Θα πονέσεις και μέσα από μια διαδικασία συναισθημάτων θα φθάσεις στα καθαρά σου αισθήματα πλέον. Που είναι να βιώνεις την αγάπη. Είσαι ελεύθερος μέσα στην αγάπη.

Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την αγάπη; Τι είναι για σένα;

Η αγάπη για μένα είναι Ενέργεια, Θεός και Σύμπαν. Από την άλλη αν μπορούσα να στην περιγράψω, η αγάπη είναι άφθονη για όλους μας αρκεί να την κρατάς στην κούπα σου και να μην την σπαταλας δεξιά και αριστερά. Ο καθένας έχει την δικιά του. Δεν χρειαζόμαστε τον άλλον. Όταν όμως ενώνουμε όλοι μαζί την αγάπη μας, τότε σχηματίζουμε μια μεγάλη κούπα πολύ δυνατή που μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κάθε εποχής. Ακόμα και οι μεγάλοι πρέπει να δούν την κατάσταση αυτή που και οι ίδιοι δημιούργησαν στην κοινωνία μας, όλοι έχουμε την ευθύνη, μην περιμένετε μόνο από τα νέα παιδιά να αλλάξουνε κάτι, οι μεγάλοι πρέπει δώσουν το παράδειγμα της εργασίας, της ελευθερίας, του σεβασμού, της οικογένειας. Αυτό είναι αγάπη. Να σέβομαι.

ST 02

Που σε βρίσκουμε τώρα στο Αγρίνιο;

Στο Αγρίνιο θα με βρείτε το Σάββατο Βράδυ στο C Βar μαζί με δυο υπέροχους φίλους μουσικούς από την Αθήνα, την Δήμητρα Κοκινοπούλου (Dimitra Red στο παραμύθι) και τον Jimmy King, όπου θα σας κάνουμε μια παράσταση – Θεατρικό Παχνίδι - με πλήκτρα, κιθάρα και μουσικό πριόνι. Είναι ένα πριόνι που παίζεται με δοξάρι. Θα σας δείξουμε τι είναι. Για το Σάββατο βράδυ καλό είναι να κάνει εγκαίρως κράτηση όποιος θέλει να έρθει. Τηλ. C Bar 2641023333

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας, εν όψει καλοκαιριού, φεστιβάλ κλπ;

Τους περιμένουμε δίπλα μας. Να στήσουμε συναυλίες. Να φτιάξουμε πράγματα. Αν όλοι δώσουν ένα μικρό κομμάτι από την δουλειά τους, θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα στον τόπο μας. Η μουσική λείπει από το Αγρίνιο. Όχι ότι δεν υπάρχουν μουσικοί, όχι ότι δεν παίζεται αλλά δεν υπάρχουν τρόποι. Και όταν να νέα παιδιά που τα προκαλούμε να σχηματίσουν μπάντες, να δημιουργήσουν, δεν έχουν που αυτό να το παράγουν, να έχουν ένα στόχο. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα. Οπότε καλούμε τον κόσμο να έρθει δίπλα μας σε ολες τις εκφάνσεις αυτής της προσπάθειας. Τους περιμένουμε και το Σάββατο 12/5 και με τα Υπόγεια Ρευματα στις 25 Ιουνίου. Το μήνυμα είναι η αγάπη, ότι η χρήση των ναρκωτικών υποβάλλει τον άνθρωπο σε μια άπειρη μοναχικότητα. Ενώ τώρα δεν είναι εποχή για μοναχικότητες αλλά για συλλογικότητα και να έρθουμε να ξαναφτιάξουμε την χώρα μας, γωνίτσα γωνίτσα γειτονιά με γειτονιά.

Σοφοκλή σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι σχεδιάζεις να κάνεις. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Εμείς σαν AgrinioBestOf.gr είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σου.

 

ST 04

ST 03

Η καλλιτεχνική φωτογράφηση του Σοφοκλή έγινε από τον Παναγιώτη Σταμούλη

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 9330 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 02:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033