Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 09:49

Σημαντικές δράσεις από το Εργαστήριο Τέχνης “Art at Heart” στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το AgrinioBestOf.gr την Κυριακή 6/5/2018 το πρωί βρέθηκε στον χώρο του Εργαστηρίου “Art at Heart” στο Αγρίνιο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια δράση με συμμετοχή παιδιών που είχε σαν θέμα τα "Αρχαία & Παλιά Ελληνικά Παιγνίδια". Για την εκδήλωση αυτή και τις υπόλοιπες δραστηριότητες η Χρύσα Σπαή μίλησε με μια απο τις τρείς υπεύθυνες κυρίες του Εργαστηρίου την κα Χριστίνα Μπλαχούρα.

art at heart 12

Κα Χριστίνα Μπλαχούρα πείτε μας λίγα λόγια για το Εργαστηριό σας;

Είμαι εικαστικός. Εχω σπουδάσει Γραφιστική και μαζί με την κα Φωτεινή Κατσίρα (Κεραμική) και την κα Ματίνα Σκεπετάρη (Ζωγραφική) διδάσκαμε πολλά χρόνια στον Δήμο Αγρινίου. Εδώ και έξη χρόνια αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε το δικό μας Εργαστήριο Τέχνης, το οποίο λέγεται «Art at Heart» και βρίσκεται στην οδό Πολυτεχνείου 17 στο Αγρίνιο.

Τι τμήματα καλλιτεχνίας έχετε εδώ στον χώρο σας;

Εδώ υπάρχουν τμήματα Ζωγραφικής και Κεραμικής για όλες τις ηλικίες. Ξεκινάμε από μικρά παιδιά 4 ετών ζωγραφική και 5 ετών κεραμική και φθάνουμε Γυμνάσιο, Λύκειο και τμήματα ενηλίκων. Για κάποιον που νομίζει ότι έχει ταλέντο και θέλει να καλλιτεχνίσει ο χώρος μας είναι ανοικτός για όλους.

art at heart 07

art at heart 08

Ποιές άλλες δραστηριότητες έχετε;

Κάθε χρόνο κάνουμε την ετήσια εκθεσή μας στον χώρο της Λαχαναγοράς Αγρινίου τέλος Σεπτεβρίου αρχές Οκτωβρίου. Δείχνουμε τι έχει γίνει μέσα στην χρονιά, δηλαδή ότι έχουν δημιουργήσει μικροί και μεγάλοι που έχουν βάλει την ψυχή τους και το ταλέντο τους και τα προβάλουμε εκεί.

Τα παιδιά μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο τους στην Ζωγραφική ή την Κεραμική και φθάνοντας στο Γυμνάσιο - Λύκειο να έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο και να προχωρήσουν ακόμα να κάνουν και σπουδές πάνω σε αυτό. Τα παιδιά το αγαπάνε πολύ και για αυτό έρχονται εδώ. Τα έχουμε μαζί μας πολλά χρόνια και έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που κάνουν εκπληκτικά έργα.

art at heart 01

art at heart 02

Πως βλέπετε την πολιτιστική κίνηση στην περιοχή μας;

Εδώ στο Αγρίνιο έχουμε εξελιχθεί πολύ σε αυτό τον τομέα. Βλέπω ότι υπάρχει αρκετή κίνηση, γίνονται συνέχεια εκθέσεις και στον χώρο της Λαχαναγοράς και στην Πινακοθήκη. Βλέπω ότι και από άλλες πόλεις έρχονται καλλιτέχνες και δείχνουν την δουλειά τους και εμείς έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τα παιδιά του εργαστηρίου να πάμε να τις επισκεφθούμε και να δουλέψουμε εκεί. Ζωγραφίζουμε εκεί , σχεδιάζουμε με τα παιδιά, μιλάμε για κάθε έργο, για τον καλλιτέχνη, για τα χρωματά του. Μπορείς από την επίσκεψη αυτή να παίρνεις πολλά πράγματα.

Ερχεται κόσμος στο εργαστηριό σας να μάθει κάποια τέχνη;

Υπάρχει μεγάλη προσέλευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Εχουμε από ολες τις ομάδες αρκετό κόσμο. Μας εμπιστεύονται, έρχονται στο χώρο μας, δουλεύουμε μαζί και εξελισόμεθα και εμείς και αυτοί. Είμαστε εδώ πρωί και απόγευμα. Τα πρωινά έχουμε τμήματα ενηλίκων για όσους δουλεύουν το απόγευμα και το απόγευμα μετά τις 5:00 έχουμε τα τμήματα των ανηλίκων καθότι τα πρωινά πηγαίνουν στα σχολεία τους.

art at heart 03

art at heart 20

Πείτε μας για την σημερινή σας εκδήλωση;

Είναι η δεύτερη κατά σειρά που έχουμε οργανώσει με τον κύριο Πέτρο Γρίβα, ο οποίος μας κάνει κάποια ωραία εκπαιδευτικά και θεατρικά προγράμματα. Το πρώτο μας ήταν «Αχ αυτή η Σοκολάτα» το οποίο ήταν πολύ ωραίο και είχε μεγάλη επιτυχία. Η σημερινή μας εκδήλωση έχει να κάνει με το πώς παίζανε τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα και πιο παλιά από σήμερα όταν τα παιδιά δεν είχαν Η/Υ, κινητά κλπ και έβρισκαν διάφορους τρόπους μέσα από το ξύλο, την πέτρα, το σκοινί και παίζανε στις αλάνες πιο ευτυχισμένα και χαρούμενα απο τα σημερινά παιδιά.

art at heart 05

art at heart 09

art at heart 10

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;

Η τέχνη βοηθάει πάρα πολύ τους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθηματά τους, τον τρόπο σκέψης τους, να γαληνέψουνε. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας. Καλούμε λοιπόν μικρούς και μεγάλους να έρθουν στο εργαστηριό μας να εγγραφούν στα τμηματά μας, Ζωγραφικής και Κεραμικής για να μπορέσουν να εξελίξουν το ταλέντο τους και να περνάνε όμορφες ώρες μαζί μας.

art at heart 17

Η Χρύσα Σπαή μίλησε και με μία εκπαιδευόμενη στο τμήμα Κεραμικής του Εργαστηρίου την δεσποινίδα Μαριάννα Μαργώνη η οποία μας δήλωσε:

Ασχολούμαστε με την τέχνη του πηλού και φτιάχνουμε υπέροχα πράγματα, χρηστικά, δωράκια και διακοσμητικά για το σπίτι.

Συνδέεται η τέχνη της κεραμικής με την αρχαιότητα;

Ναι θα έλεγα. Είναι πηλός, νερό, κάποια στοιχεία πρωτόγονα που στα χέρια τα δικά μας αρχίζουν και παίρνουν ζωή και μορφές.

Πως αισθάνεσαι που ασχολείσαι με τον πηλό με την μορφή αυτή τέχνης;

Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας θα έλεγα. Γιατί δουλεύουνε τα χέρια και το μυαλό ασχολείται εκεί. Ξεχνάς όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και το άγχος. Εκτος αυτού δημιουργείς και φιλικές σχέσεις εδώ και με τους δασκάλους και με τους άλλους μαθητευόμενους. Τα πάμε πολύ καλά μεταξύ μας, ο ένας βοηθά τον άλλο. Περνάμε πολύ καλά.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Θα ήθελα να τους πώ να ασχοληθούν με κάθε μορφή τέχνης όπως και με τον αθλητισμό διότι η τέχνη και ο αθλητισμός είναι τα δυο καλύτερα φάρμακα για την κρίση που περνάμε και την καθημερινή κατάθλιψη.

 

Για κάποιον που ενδιαφέρεται παραθέτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας με το εργαστήριο:

Art at Heart
“Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ”
Ηρώων Πολυτεχνείου 17
Αγρίνιο
Τηλ: 26410 25263
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: Art At Heart

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σαμψών

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 11736 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033