Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 20:06

Ποιοι είναι οι 5 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί, αφού παρέχουν καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Μπορείτε να τους καταναλώσετε σκέτους ως σνακ, σαν γαρνιτούρα στα δημητριακά ή στο γιαούρτι, σε σαλάτες, σε smoothies και γενικώς όπου πάει ο νους σας!

Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γευστικοί, οπότε, με λίγα λόγια, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην τους βάλετε στη διατροφή σας και μάλιστα σε καθημερινή βάση!

Από την τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών που έχετε στη διάθεσή σας, πέντε είναι αυτοί που ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους στην υγεία και μπορείτε να τους δείτε παρακάτω.

 1. Αμύγδαλα: Παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.

2. Κάσιους: Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.

3. Φιστίκια Αιγίνης: Έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών.

4. Καρύδια: Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, ένα Ω3 λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.

5. Αράπικα φιστίκια: Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Προσοχή!

Αποφύγετε τα έτοιμα μιξ ξηρών καρπών, καθώς συχνά περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη. Προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς ωμούς ή ψημένους, χωρίς κανένα πρόσθετο.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι ξηροί καρποί είναι ενεργειακά πυκνές τροφές, δηλαδή παρέχουν αρκετές θερμίδες σε μικρή ποσότητα, οπότε η καθημερινή σας μερίδα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη.

http://medicalnews.gr

 

Διαβάστηκε 3074 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.