Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:40 πμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 09:21

Παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ποιητικής συλλογής της Κλέλιας Χαρίση "Αλλαγή Φρουράς -Change of Guard" την Τρίτη 17 Απριλίου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

‘’Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η  παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ποιητικής συλλογής της Κλέλιας Χαρίση’’ Αλλαγή Φρουράς -Change of Guard’’ τη Παγκόσμια ημέρα ποίησης στο Λονδίνο, το Ελληνικό κοινό βρέθηκε κοντά της μαζί με πλήθος κόσμου και πολλούς επιφανείς του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου την Τρίτη 17 Απριλίου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας.

 images 01

images 02

«Νιώθω ήδη την επιτυχία στα χέρια μου και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το νέο μου τρίτο πνευματικό παιδί, αλλά και με το γεγονός ότι φίλοι ήρθαν εδώ κοντά μου να με τιμήσουν με την παρουσία τους, όλοι αυτοί οι σημαντικοί αξιόλογοι καλλιτέχνες, γιατί αυτό το βιβλίο για μένα σημαίνει πολλά. Είναι το πιο ώριμό μου και βγήκε βαθιά μέσα από τη συνείδησή μου, με την ευχή για μία νέα δυναμική αλλαγή φρουράς στον βηματισμό του Νου και της Ψυχής των ανθρώπων.

Είμαστε σε μια εποχή που η τέχνη της ποίησης χρειάζεται να μιλήσει μέσω της σύνδεσης της παλιάς με τη νέα γενιά αλλά και μέσω των άλλων τεχνών ..’’Αλλαγή φρουράς ζητούν τα μάτια μου από τα μάτια της σοφίας΄΄..         

Η ‘’πρωτοποριακή ‘’για το πνεύμα των βιβλιοπαρουσιάσεων εκδήλωση είχε τη μορφή παράστασης με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη Κρινιώ Νικολάου να ερμηνεύουν κατά την έναρξη τη νέα κοινή τους συνεργασία  ’’ΑΓΑΠΗ ΠΛΑΝΟΔΙΑ’’ σε στίχους της Κλέλιας Χαρίση και μουσική Κρινιώς Νικολάου.

              images 04

Οι εναλλαγές ανάμεσα στις ομιλίες , τη μουσική , την απαγγελία, τα συγκινητικά βίντεο διατήρησαν ως το τέλος το μεγάλο ενδιαφέρον και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου , πόσο μάλλον όταν ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ,  ο Αλέξης Κωστάλας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Πάνος Σόμπολος, η Αργυρώ Καπαρού, η Βίκυ Καρατζόγλου αλλά και καταξιωμένοι φίλοι της δημοσιογράφοι και επιστήμονες όπως  η Σαπφώ Ματσιώρη από τον Real Fm, ο Ιωάννης Παπουτσάκης από την ΕΡΤ ,ο Τάσος Λέρτας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ο Σωκράτης Δεληβογιατζής καθηγητής φιλοσοφίας Α.Π.Θ και ο Χρήστος Αθανασόπουλος Φιλόλογος Ιονίου Σχολής και ποιητής.

Τη Κλέλια Χαρίση τίμησαν ανάμεσα σε πολλούς φίλους , ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τη σύζυγό του Μαρία, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η γνωστή συγγραφέας Έλενα Ματθαιοπούλου, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς κ.α

 images 08

Τον επίλογο της εκδήλωσης  υπέγραψαν οι αφιερώσεις από την ποιήτρια Κλέλια Χαρίση .

           images 09     

Αυτή η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) με τίτλο  «Αλλαγή φρουράς» - Change of guard  σε μετάφραση της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γραφή, τη «γραφή της ψυχής», και καλεί τους αναγνώστες να κάνουν το ταξίδι της ανάγνωσης, το οποίο θα τους χαρίσει τη χαρά της ανακάλυψης.

Ὁμηρικὰ τὰ Ἔπη τῆς ζωῆς μας, δὲν λέω,

πές μου ὅμως…

ἂν τελικά, ἡ Ἰθάκη εἶναι μέρος τοῦ μύθου,

ἢ ἂν ἡ ἀλήθεια πραγματεύεται τὸν μύθο της,

ἀνάμεσα σὲ Τρωικοὺς πολέμους

Νιάτων-Ἐμπειρίας!

                                     

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ στον πρόλογο,

«Ἀνάμεσα στὸν μύθο τῆς ἀλήθειας καὶ στὴν ἀλήθεια τοῦ μύθου, κινεῖται ἡ ποίηση τῆς Κ.Χ. καὶ ἡ πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φῶς στὸν ὁρίζοντα τῆς ποίησης».

 images 10

Το έργο του εξωφύλλου είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη. Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει στίχους που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από εξαιρετικούς σύγχρονους δημιουργούς, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Κρινιώ Νικολάου, η Τζώρτζια (ΜΠΛΕ), η Ζωή Τηγανούρια, ενώ τη μετάφραση ανέλαβε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

Η δίγλωσση  ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση ‘’ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ-Change of Guard’’ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

(https://www.ianos.gr/allagi-frouras-diglosso-cd-0427518.html)

Διαβάστηκε 4051 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 09:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.