Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:02 πμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 12:48

6 μυστικά για να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι δίαιτες κάνουν περισσότερο κακό στον οργανισμό μας παρά καλό στη σιλουέτα μας. Μόλις το 5% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα καταφέρνουν να διατηρήσουν το βάρος τους, σύμφωνα με έρευνες. Ενώ οι περισσότεροι όχι μόνο επιστρέφουν στα αρχικά κιλά τους αλλά μπορεί να αυξήσουν το βάρος τους, τα επίπεδα λίπους, την όρεξή τους αλλά και να διαταράξουν τον μεταβολισμό τους.

Το μυστικό για να καταφέρει κανείς να έχει ένα φυσιολογικό και υγιές βάρος είναι να μην κάνει ποτέ δίαιτα. Πως λοιπόν μπορεί να χάσει κανείς κιλά χωρίς να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή;

1.Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20: Φροντίστε ώστε το 80% του ημερήσιου διαιτολογίου σας να αποτελείται από φρέσκα, υγιεινά και μη επεξεργασμένα προϊόντα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει λιγότερο υγιεινές επιλογές στο υπόλοιπο 20%.

2. Να τρώτε σωστά: Μην τρώτε την ώρα που κάνετε μια άλλη δουλειά, όταν βλέπετε τηλεόραση ή όσο σερφάρετε στον υπολογιστή. Επιλέξτε να τρώτε στο τραπέζι και να απολαμβάνετε ένα πλήρες γεύμα.

3. Μειώστε το ‘συναισθηματικό’ φαγητό: Αν μετά από μια δύσκολη μέρα τρώτε ένα γλυκό για να αισθανθείτε καλύτερα, τότε ίσως καταλήξετε με παραπανίσια κιλά. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας και προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε χωρίς να κάνετε κακό στη δίαιτά σας.

4.Μην μένετε νηστική για πολλές ώρες: Εάν τρώτε μία φορά ή δύο φορές την ημέρα ίσως να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει. Προτιμήστε να καταναλώσετε ένα υγιεινό σνακ ενδιάμεσα από τα γεύματα και μην καταπιέζετε τον εαυτό σας.

5. Μικρότερες μερίδες: Κρατήστε ισορροπίες και στις μερίδες. Σερβίρετε το φαγητό σε μικρότερα πιάτα και μην τρώτε ποτέ κάτι από την συσκευασία του. Έτσι θα μπορέσετε να ελέγξετε πιο εύκολα την ποσότητα που καταναλώνετε.

6. Μειώστε τους πειρασμούς: Ένα ντουλάπι γεμάτο μπισκότα ή σοκολάτες δεν θα σας αφήσει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή! Καλό είναι να έχετε στην κουζίνα σας προϊόντα υγιεινά ώστε κάθε φορά που πεινάτε να κάνετε πιο διαιτητικές επιλογές.
 
Πηγή: ΓΥΝΑΙΚΑ

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Διαβάστηκε 2285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.