Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  3:23 μμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 12:41

Με ένα κλικ περιπλανηθείτε σε μοναδικούς προορισμούς [εικόνες]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μερικά μόνο «κλικ» μπορούμε να επισκεφτούμε εικονικά τοποθεσίες και αξιοθέατα που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας.

Παρακάτω θα δείτε ενδεικτικούς προορισμούς που μπορείτε να «φτάσετε» από την καρέκλα ή τον καναπέ σας, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή!

Φυσικά υπάρχει και το γνωστό σε όλους Google Street View, ωστόσο, δεν προσφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα παρακάτω σημεία…

Το ιστορικό κέντρο της Πράγας

atrav1

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μια από τις παλιότερες και ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε χρόνο πάνω από 4 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται την Πράγα προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αξιοθέατα που έχει να δείξει η πόλη. Πολλά από αυτά μάλιστα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης: από την Γέφυρα του Καρόλου μέχρι το Κάστρο της Πράγας και το αρχαιότερο αστρονομικό ρολόι που λειτουργεί μέχρι και σήμερα και είναι τοποθετημένο στο δημαρχείο της παλιάς πόλης.

Όλα αυτά τα αξιοθέατα και πολλά ακόμη, μπορεί να τα δει, ωστόσο, και οποιοσδήποτε διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ, μέσα από διάφορες κάμερες που προβάλουν εικόνα απευθείας από το κέντρο της Πράγας… Δείτε εικόνα εδώ.

Οι ουρανοξύστες του Τόκιο

atrav2

Το Τόκιο είναι διάσημο για την υπέρ-μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Όντας μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες μητροπόλεις του κόσμου, πλήθος ουρανοξυστών ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί, ώστε να στεγάσουν τα 38 εκατ. κατοίκους.

Για δεκαετίες, το ρεκόρ ψηλότερου κτιρίου κατείχε ο Πύργος του Τόκιο, ύψους 333 μέτρων. Από το 2012 τα σκήπτρα ανήκουν όμως στον Tokyo Skytre, ύψους 634 μέτρων. Το θεόρατο κτίριο χρησιμοποιείται κυρίως σαν πύργος επικοινωνιών. Ταυτόχρονα, ωστόσο, προσφέρει μια εκπληκτική θέα της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Κάμερες στέλνουν την εικόνα απευθείας στην οθόνη του υπολογιστή σας, η οποία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια της νύχτας! Δείτε εικόνα εδώ.

Καταρράκτες του Νιαγάρα

atrav3

Τρεις ξεχωριστοί καταρράκτες στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά συνθέτουν τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα μοναδικό θέαμα φυσικής ομορφιάς που επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 12 εκατ. άνθρωποι. Κάθε δευτερόλεπτο 3.160 τόνοι νερού πέφτουν με ορμή, με το 90% εξ αυτών να αφορά στον καταρράκτη Horseshoe που βρίσκεται στην πλευρά του Καναδά.

Το εκπληκτικό θέαμα μπορείτε να απολαύσετε και μέσω διαδικτύου από τις web κάμερες που μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από τους τρεις καταρράκτες και τον ίδιο τον ποταμό Νιαγάρα.Δείτε εικόνα εδώ.

Ανταρκτική

atrav4

Η Ανταρκτική είναι εξαιρετικά απομονωμένη, κάτι που σημαίνει ότι λίγοι άνθρωποι θα την επισκεφτούν κάποια φορά μέσα στη ζωή τους. Στην παγωμένη ήπειρο υπάρχουν μόνιμες ερευνητικές βάσεις οι οποίες φιλοξενούν τους χειμερινούς μήνες περίπου 1.100 ανθρώπους και 4.400 τους θερινούς. Παράλληλα, η Ανταρκτική είναι το σπίτι εκατομμυρίων πιγκουίνων. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορούσατε να δείτε τα αξιαγάπητα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι μέσα σε κλουβιά ζωολογικών κήπων;

Τη δυνατότητα αυτή μας δίνει η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα με διάφορες επιστημονικές οργανώσεις, που επιτρέπει την παρακολούθηση πιγκουίνων από κάμερες. Δυστυχώς οι κάμερες αυτές λειτουργούν μόνο κατά τους θερμούς μήνες της Ανταρκτικής, δηλαδή από τον Οκτώβριο έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η διαδικτυακή κάμερα της αμερικανικής βάσης Palmer μεταδίδει εικόνα όλο το χρόνο! Δείτε εικόνα εδώ.

Κοραλλιογενείς ύφαλοι

atrav5

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι συχνά αποκαλούνται και «τα δάση των ωκεανών», καθώς αποτελούν σπίτι για το 25% των θαλασσίων ειδών, φιλοξενώντας μια εντυπωσιακή βιοποικιλότητα. Κοραλλιογενείς ύφαλοι μπορούν να βρεθούν σε τροπικά και υποτροπικά νερά, ενώ ο μεγαλύτερος εξ αυτών, ο γνωστός «Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος» χρειάστηκε 20.000 χρόνια μέχρι να πάρει τη σημερινή του μορφή.

Εντυπωσιακοί είναι ακόμη οι χρωματισμοί στους υφάλους, ο κύριος λόγος που τους καθιστά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αν και η ανθρώπινη παρουσία προκαλεί καταστροφές.

Έτσι, όσοι διαθέτουν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση ή απλά δεν έχουν τα χρήματα για να επισκεφτούν από κοντά τους υφάλους, μπορούν να τους δουν διαδικτυακά από πλήθος καμερών υψηλής ανάλυσης που μεταδίδουν εικόνα συνεχώς. Δείτε εικόνα εδώ.

Η παγωμένη λίμνη Jokulsarlon στην Ισλανδία

atrav6

Σε μικρή απόσταση από το μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, τον Vatnajokull της Ισλανδίας, δεσπόζει μια πανέμορφη λίμνη, η Jokulsarlon, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της παγωμένης χώρας. Το θαύμα αυτό της φύσης, έχει αποτελέσει σκηνικό για αρκετές ταινίες, όπως το «Batman Begins» και το «Die Another Day».

Παράλληλα, η λίμνη Jokulsarlon, αποτελεί υπενθύμιση και για ένα πρόβλημα: την κλιματική αλλαγή. Κι αυτό γιατί, η λίμνη δημιουργήθηκε στα μέσα του '30, όταν ο παγετώνας Breidamerkurjokull άρχισε να λιώνει και κομμάτια πάγου να αποκολλώνται από αυτόν. Από τότε, ο «λαβωμένος» παγετώνας εφοδιάζει συνέχεια τη λίμνη με πάγο. Καθώς αυτός λιώνει, η λίμνη μεγαλώνει.

Μια web κάμερα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, στέλνοντας εικόνα σε ολόκληρο τον κόσμο από την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και από την πανέμορφη λίμνη.Δείτε εικόνα εδώ.

Αφρικανικό σαφάρι

atrav7

Τα αφρικανικά σαφάρι θεωρούνται από τις πλέον ονειρεμένες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. Η «Μαύρη Ήπειρος», άλλωστε, είναι τόπος ζωής για είδη που δεν συναντούνται πουθενά αλλού στη Γη. Φυσικά, η εμπειρία του να βλέπεις από κοντινή απόσταση ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, τσιτάχ και άλλα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε. Ωστόσο, χρήμα, χρόνος και ενέργεια απαιτούνται για ένα ταξιδιωτικό σαφάρι στην αφρικανική ήπειρο.

Από την άλλη βέβαια, μια έστω υποτυπώδη αίσθηση μπορεί να μας δώσει μια νοτιαφρικανική εταιρεία που «στριμάρει» βίντεο με πρωταγωνιστές τα άγρια ζώα της ηπείρου. Η Africam έχει τοποθετήσει διάφορες κάμερες σε διάφορα σημεία σε όλη την Αφρική, όπου συχνά περνούν ζώα. Οι κάμερες αυτές μεταδίδουν εικόνα και ήχο 24 ώρες την ημέρα. Το καλύτερο είναι ότι διαθέτουν και λειτουργία «νυχτερινής όρασης» κι έτσι δεν πέφτουν σε αχρηστία το βράδυ…Δείτε εδώ.

Εκτός συναγωνισμού: Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

atrav8

Το μεγαλύτερο τεχνητό αντικείμενο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας δεν είναι άλλο από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, γνωστό και σαν ISS από τα αρχικά του στα Αγγλικά. Ο σταθμός χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, κυρίως σαν ένα επιστημονικό εργαστήριο σε περιβάλλον μικροβαρύτητας και μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα μέχρι και 6 άτομα.

Οι πιθανότητες λοιπόν να φτάσει κάποιος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να δει τον πλανήτη μας σε όλο του το μεγαλείο είναι απειροελάχιστες. Γνωρίζατε ωστόσο ότι μπορείτε να δείτε εικόνα και μάλιστα υψηλής ανάλυσης από τον ISS; Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των streaming webcams με τις οποίες εφοδιάζεται ο σταθμός και μάλιστα μία από αυτές είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για λήψεις από τη Γη. Μια άλλη μάς επιτρέπει να ακούμε τα μέλη του πληρώματος, αλλά και να τους βλέπουμε ενόσω εργάζονται! Δείτε εικόνα εδώ.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Διαβάστηκε 2230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.