Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 11:47

Οι μαθητές του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περιφερειακούς συμβούλους «έχρισε» ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 2017, τη δική τους συνεδρίαση.

 Ένα ακόμα Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, που δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις, ακόμα και προσωπικές, από τους μικρούς περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι έδειξαν να είναι ιδιαίτερα «διαβασμένοι» για τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων  που τέθηκαν ήταν η  πορεία της Μικρής Περιμετρικής, η ανάγκη για περισσότερους ελεύθερους χώρους, αλλά και το φαινόμενο των μεδουσών.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης, τους εξήγησε ότι η Μικρή Περιμετρική ήταν ένα έργο ξεχασμένο που έχει ξεκινήσει από το 2003, περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, μετά τη σύσταση του θεσμού και εκ τότε καταβάλλονται προσπάθειες επίσπευσης των εργασιών, αλλά πλέον, το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Αναφορικά με τους ελεύθερους χώρους, ο κ. Κατσιφάρας περιέγραψε στους μαθητές το όραμα της Περιφερειακής Αρχής για τη διαμόρφωση περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού που θα ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πάρκο που θα αναδεικνύει τα πολιτιστικά σημεία αυτής της πλευράς της Πάτρας και θα αποτελεί ένα τόπο τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως να διαμορφωθεί ένας ελεύθερος χώρος που θα βρίσκετε διέξοδο, ακόμη κι εσείς τα παιδιά» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης απάντησε επίσης στα ερωτήματα των παιδιών για το φαινόμενο αύξησης των μεδουσών, εξηγώντας τους ότι δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα επιστημονικές απαντήσεις ως προς τα αίτια, με αποτέλεσμα ναν μην υπάρχουν και σαφείς προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Πρόσθεσε ότι ένας τρόπος προστασίας είναι η υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας: «Θέλω να ξέρετε ότι δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούμε κι εμείς να βρούμε απαντήσεις». Τους παρότρυνε ωστόσο να μην φοβούνται τη θάλασσα, αλλά να την απολαμβάνουν.

Μεταξύ των προσωπικών ερωτημάτων που δέχθηκε ο κ. Κατσιφάρας ήταν γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά και αν είναι ικανοποιημένος από το μέχρι σήμερα έργο που έχει παραχθεί από την Περιφερειακή Αρχή.

«Τα πρώτα μου  βιώματά ήταν καθαρά πολιτικά. Η οικογένεια μου, ο τόπος μου, τα ακούσματά μου» ανέφερε ο  Περιφερειάρχης και περιέγραψε την πολιτική του πορεία μέχρι και την είσοδό του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, για να τονίσει: «Τιμώ την κοινωνία, εσάς, τους γονείς σας, τους παππούδες σας, τους πολίτες. Η κοινωνία με έχει στηρίξει και αυτό με κάνει δυνατό».

Στη συνέχεια μίλησε στα παιδιά για τους τομείς παρέμβασης που έχει μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή, για να καταλήξει: «Ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος να υλοποιήσεις ένα όραμα. Ποτέ να μην είστε ικανοποιημένοι με ό,τι κάνετε. Πάντα να επιδιώκετε ένα βήμα παραπάνω».  

Τους μαθητές συνόδευαν ο Διευθυντής του 50ου Δημοτικού Σχολείου
Πάτρας Παναγιώτης Παπαδούρης, όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Ζάκκας, Κολύρης Βρεττός και Ιωάννης Λιάγκας.

Το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 09:00 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχτεί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου  τους μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, για ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών.

 

Διαβάστηκε 2285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.