Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 18:37

Επίδομα Παιδιού: Σύντομα διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου ανοίγει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν οι δικαιούχοι να λάβουν την β΄ δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, αφού βασική προϋπόθεση είναι η υποβολή του Α21 και της φορολογικής δήλωσης 2018 που ακόμη δεν είναι διαθέσιμη προς υποβολή. «Κλειδί», ωστόσο αναμένεται να είναι η ημέρα διασταυρώσεων των Α21.

Το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων θέλει να ξεκινάει η υποβολή σε λίγες ημέρες αλλά ο ΟΠΕΚΑ δεν έχει κοινοποιήσει την ημερομηνία που θα γίνουν οι διασταυρώσεις των Α21 που θα έχουν υποβληθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό θα συμβεί αφού η επόμενη -δεύτερη- δόση του επιδόματος παιδιού θα δοθεί τέλη Μαΐου, αλλά μόνο σε όσους προστρέξουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και Α21 μέχρι την ημερομηνία που θα υπολογιστεί η χορήγηση.

Ο ΟΠΕΚΑ έκανε γνωστό ότι με την υποβολή της νέου τύπου αίτησης Α21 προς το τέλος Απριλίου, θα διορθωθούν όλες οι τυχόν αρρυθμίες, οι δικαιούχοι θα δηλώσουν την υφιστάμενη κατάσταση των παιδιών τους και θα δικαιωθούν αναδρομικά από 1/1/2018 την παροχή, ενώ πλέον καταβάλλονται δίμηνες δόσεις και θα γίνονται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα.

Η έναρξη υποβολής Α21 για το 2018 με την νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα λύσει και άλλες αρρυθμίες όπως περιπτώσεις για τις οποίες προέκυψε αναντιστοιχία δηλούμενου ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχου. Οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση Α21 έτους 2018, μετά την οριστική υποβολή του εντύπου Ε1 (φορολογική δήλωση), δηλώνοντας κάθε εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο θα δικαιούνται επίδομα παιδιού και εφόσον κριθούν δικαιούχοι θα τους καταβληθούν αναδρομικά, τα δικαιούμενα ποσά.

newsbomb.gr
Διαβάστηκε 2268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.