Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 18:16

Έως 30.000 χαμηλοσυνταξιούχοι κινδυνεύουν με νέα μείωση στις συντάξεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έως 30.000 χαμηλοσυνταξιούχοι κινδυνεύουν με νέα μείωση στις συντάξεις. Αιτία το γεγονός της κατάργησης των κατώτατων ορίων που έχει θεσπιστεί με το νόμο Κατρούγκαλου και επηρεάζει όσους χαμηλοσυνταξιούχους υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης την περίοδο 1/7/2015 – 12/5/2016.

Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας έλαβαν συντάξεις ακόμα και κάτω από 200 ευρώ το μήνα. Σήμερα μπορούν να κάνουν χρήση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων και να πάρουν υψηλότερο ποσό. Όμως το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει ότι την όποια διαφορά πρόκειται να πιστωθούν οι δικαιούχοι, πρέπει να έχει ως αφετηρία την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και όχι την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου, όπως προβλέπεται σε γενικό έγγραφο του ΕΦΚΑ.

Μάλιστα το ΕΝΔΙΣΥ απέστειλε σχετική επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας «δίκαιη αντιμετώπιση» γι’ αυτούς τους συνταξιούχους.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2301 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.