Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:23 πμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 17:09

Η χαμένη ευκαιρία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εύλογα ερωτηματικά μαζί με αισθήματα απογοήτευσης και οργής προκαλεί στους πολίτες το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η μόνη σε όλη την χώρα που έμεινε χωρίς χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων της.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Επιτελική Δομή του ΕΣΠΑ συνολικά 9.328 σχολικές μονάδες θα επωφεληθούν από την χρηματοδότηση ύψους 68.651.067 € για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και για προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Τα 47.190.857 € θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Ο εξοπλισμός ΤΠΕ περιλαμβάνει ενδεικτικά σταθερούς και φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικά συστήματα, σετ ρομποτικής και λοιπό περιφερειακό εξοπλισμό.

Τα 21.460.210 € θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει ενδεικτικά εξοπλισμό των ειδικοτήτων: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και Πρόνοιας, κλπ.

Όμως, όπως μπορείτε να δείτε από τον παρακάτω πίνακα κατανομής της χρηματοδότησης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απουσιάζει. Είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που έμεινε έξω από τη χρηματοδότηση.

Έτσι μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για ανανέωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Δημόσιων σχολείων της Δυτικής Ελλάδας πάει χαμένη αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δυστυχώς όπως φαίνεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις παραλείψεις της καταδικάζει ολόκληρες γενιές μαθητών να βιώνουν άνισες συνθήκες εκπαίδευσης σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές.

Είναι άραγε αδιαφορία ή ανικανότητα;

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας απαιτούν μια εξήγηση.

 

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]
Πρώην Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

 

Διαβάστηκε 3775 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.