Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 20:19

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 96 - Μαρτίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο τεύχος 96 του ηλεκτρονικού περιοδικού "Πρασινο + Μπλέ" που κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2018 με βασικό θέμα και σε αυτό το τεύχος το Οικοθέατρο 2018 που εξελίσεται στην Ναύπακτο, με θεατρικές ομάδες απο μαθητές δημοτικών σχολείων.

Το μήνυμα του Υπεύθυνου Έκδοσης Τάσου Ξύδη σχετικά με το «ΟΙΚΟθέατρο»

Με αφορμή εκ νέου την ολοκλήρωση της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» στις 18 Μαρτίου, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά, όλους εκείνους που πίστεψαν και συνεχίζουν να πιστεύουν στην προσπάθεια μας και μας στηρίζουν τα οκτώ αυτά χρόνια λειτουργίας του φορέα.

Ενδεικτικά θέματα  στην στήλη OIKOδράσεις

έπεσε η αυλαία...

Η αυλαία έπεσε την Κυριακή 18 Μαρτίου με την θεατρική παράσταση «Όμορφη πόλη» που παρουσίασαν με πολύ αγάπη τα παιδιά τουΚέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Κ.Δ.ΑΠ-μεΑ του Δήμου Ναυπακτίας και που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και φροντιστές του κέντρου, καθώς και η εμψυχώτρια Άντζη Κάντζου από τη «Σβούρα» που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Let's Do it Greece

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο «Let’s do it Greece» τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράσης της χώρας.

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ”

Μία από τις θεαματικότερες χορογραφίες του κόσμου, η οποία πήρε διεθνείς διαστάσεις πριν ακόμη ολοκληρωθεί σαν οπτικοποιημένο προϊόν, είναι αυτή της Κατερίνας Σολδάτου στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Πρόκειται για ένα κοινό εγχείρημα της ξεχωριστής aerial dancer και των ανθρώπων της Γέφυρας, δομημένο γύρω από μία επέτειο με ξεκάθαρο συμβολισμό: Το χτίσιμο γεφυρών μεταξύ Ελλήνων και την ένωσή τους σε κοινή προσπάθεια για την προκοπή της πατρίδας.

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Ελλάδα, για μια ακόμα χρονιά πήρε μέρος στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Η «Ώρα της Γης 2018» που φέτος σήμανε το Σάββατο 24/3 (20:30 – 21:30), ανήκει ήδη στο παρελθόν. Όμως, οι προσπάθειες όλων μας για την προστασία του πλανήτη και της θάλασσας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ενδεικτικά θέματα  στην στήλη OIKOθέμα

Μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο τι προσέχουμε;

Η μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο και η συνύπαρξη με τα άλλα μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης και τους πεζούς δημιουργεί ορισμένες υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Υποχρεώσεις όπως να τηρούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να φοράμε το κράνος και να έχουμε φώτα και αντανακλαστικά για το βράδυ.

Ποδηλάτης ετών 106

Ο Γάλλος ποδηλάτης, Ρομπέρ Μαρσάντ, γνωστός για το παγκόσμιο για το ρεκόρ ποδηλασίας που πέτυχε σε ηλικία 105 ετών, αποφάσισε να αφυπηρετήσει στην ηλικία των 106 ετών.

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα περιλαμβάνονται σε αυτό το τεύχος


Μπορείτε τα διαβάσετε η να κατεβάσετε όλο το περιοδικό "Πρασινο+Μπλέ" απο τον παρακάτω σύνδεσμο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Διαβάστηκε 1503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 20:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.