Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 10:43

Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες χώρες για να ζει ένας ομογενής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μία νέα έρευνα, η Internations -το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες από αυτές που κατάγονται- ρώτησε 14.300 ομογενείς, 174 εθνικοτήτων, οι οποίοι ζουν σε 191 διαφορετικές χώρες να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 7 πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη νέα τους πατρίδα.

Στον δείκτη της υγείας και του ευ ζειν, αυτές είναι οι 10 κορυφαίες χώρες:

10. Ισπανία

Έχοντας μειωμένη εργάσιμη εβδομάδα σε σχέση με άλλες χώρες και σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα φαγητού και την κουλτούρα υγιεινής διατροφής, η Ισπανία καταλαμβάνει τη δέκατη θέση.

9. Κόστα Ρίκα

Οι ομογενείς ισχυρίζονται ότι… σφύζουν από υγεία στη θερμή χώρα, λόγω του πολύ καλού κλίματος που διαθέτει και των φυσικών δραστηριοτήτων  που μπορεί να κάνει κάποιος στην Κόστα Ρίκα.

8. Γαλλία

Ένας από τους κύριους λόγους που φέρνουν τη Γαλλία στην όγδοη θέση είναι η προσβασιμότητα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως και το ότι είναι οικονομικό και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

7. Γερμανία

Η χώρα είναι αξιόπιστη τον εργασιακό τομέα, που παρέχει σημαντική ασφάλεια στους ομογενείς, ενώ είχε υψηλή βαθμολογία στους τομείς του συστήματος υγείας και της ποιότητας ζωής.

6. Δανία

Η Δανία βρισκόταν σε υψηλότερη θέση, όμως η αύξηση του κόστους ζωής την έκανε να κατρακυλήσει στην έκτη θέση. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να έχει υψηλή βαθμολογία στην υγεία και την ευζωία.

5. Ισραήλ

Οι ομογενείς ισχυρίστηκαν ότι το Ισραήλ διαθέτει τις καλύτερες παροχές υγείας και προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο ζωής, όμως βαθμολογήθηκε χαμηλότερα στον δείκτη προσωπικής ασφάλειας.

4. Ιαπωνία

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ ο μέσος όρος των άλλων χωρών στην ιατρική φροντίδα είναι 62%, η Ιαπωνία υπερέχει με ποσοστό 82% σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα το 76% των ομογενών που ζουν εκεί απάντησε σε ποσοστό 76% ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας.

3. Φινλανδία

Η σκανδιναβική χώρα ικανοποιεί τους πολίτες άλλων χωρών που ζουν εκεί σε ποσοστό 75%, στους τομείς της ποιότητας των ιατροφαρμακευτικών παροχών, στο μισθολογικό και στην ανταπόκριση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

2. Ταϊβάν

Όσο ανθεί οικονομικά η Ταϊβάν, τόσο βελτιώνει τους δείκτες της στους τομείς της υγείας και της προβασιμότητας σε αυτήν.

1. Αυστρία

Το υγιεινό περιβάλλον, η ευζωία, το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που φέρνουν την Αυστρία στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες για να ζει ένας ομογενής.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2540 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.