Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 10:43

Νίκος Παππάς: Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ν. Παππάς: «Το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Καλούμε τους ανθρώπους του κλάδου να το αγκαλιάσουν, να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί. Ο κόσμος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά μηνύματα για μια Ελλάδα που ανακάμπτει»

Ενώπιον πλήθους εκπροσώπων του κλάδου -παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασαν, το βράδυ της Δευτέρας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την πρωτοβουλία του Υπουργείου: «Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα»,

Κατά το χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «σήμερα δεν εξαγγέλλουμε, αλλά αναδεικνύουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη πραγματικότητα. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν η Πολιτεία δεν αφιέρωσε ούτε τον κόπο ούτε τους πόρους για τη στήριξη του συγκεκριμένου τομέα». Ανέφερε ακόμα πως «το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα», εξήγησε ότι «75 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί» και ζήτησε από τους ανθρώπους του κλάδου να το αγκαλιάσουν, να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, καθώς «ο κόσμος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά μηνύματα. Ο κλάδος σας μπορεί να γίνει κλάδος αιχμής για μια Ελλάδα που ανακάμπτει».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αφού εξήγησε ότι «σε αυτή τη μικρή Οδύσσεια μίλησα με πολύ κόσμο και όλοι μου προσέφεραν τη δική τους εμπειρία», τόνισε πως «πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή εποχή της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, γιατί οι εταιρίες παραγωγής περιεχομένου θέλουν να μπουν στην αγορά.

Η Ελλάδα διεκδικεί ένα μερίδιο από αυτή τη δομική αλλαγή και αυτό είναι το σημαντικό που προσφέρει η πρωτοβουλία μας. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να έχετε “μπάρμπα στην Κορώνη”, καθώς το σύστημα είναι διάφανο. Υπάρχουν 75 εκατ. ευρώ που σας περιμένουν, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν ακόμα 375 εκατ. ευρώ». Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κρέτσο, η συζήτηση με τους ανθρώπους του κλάδου δεν τελειώνει εδώ. Όπως σημείωσε, «πρέπει να απλώσουμε την ατζέντα, να συζητάμε την πορεία και να αξιολογούμε. Να βρισκόμαστε και να συζητάμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Ειδικά τώρα που υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στα νέα κίνητρα για τη παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους παραγωγούς. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Νεφέλη Κουρή.

http://news.travelling.gr

 

Διαβάστηκε 3283 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 13:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.