Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 21:10

Η οικογενειακή επιχείρηση ανάχωμα στην οικονομική κρίση. Ο Επιχειρηματίας Γενικού Εμπορίου κ Διανομών Κώστας Μανίκας μας εξηγεί το γιατί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην εποχή της κρίσης και της οικονομικής ανεπάρκειας όπως είναι φυσικό το εμπόριο παραπαίει ή μειώνεται σε σημαντικό βαθμό. Οι ενασχολούμενοι με αυτό όμως πρέπει να βρίσκουν πάντα τρόπο να έχουν δουλειές είτε με μείωση των εξόδων είτε με καλές προσφορές προς τους πελάτες τους είτε με παροχή νέων και ελκυστικών υπηρεσιών. Το AgrinioBestOf.gr αφουγκραζόμενο τον προβληματισμό της εποχής μας, συνάντησε ένα από τους παλιούς εκπροσώπους του Γενικού Εμπορίου και Διανομών στην περιοχή μας, τον κον Κώστα Μανίκα για να πάρει την αποψή του. Η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να σηζητήσει μαζί του για το πώς βλέπει τα πράγματα γενικά και τι κάνει ο ίδιος για να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχειρησή του.

image 014

Ο Κωνσταντίνος Μανίκας, διαμένει στα Τριαντεϊκα Αγρινίου και ασχολείται τα τελευταία είκοσι χρόνια με Χονδρικό Εμπόριο και Διανομές προιόντων όπως ζαχαρώδη, πρώτες ύλες, είδη Ζαχαροπλαστικής, είδη κουρουροποιείας και λοιπά συναφή. Εκτός του νομού Αιτωλοακαρνανίας ταξιδεύει και στους γύρω νομούς όπως Αρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας. Ο ίδιος δηλώνει ότι στην εποχή μας είναι δύσκολο το εμπόριο αλλά γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση του, πράγμα που δεν συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις που υπο το βάρος των πολλών εξόδων και μειουμένων εσόδων αναγκάζονται να κλείσουν. Βέβαια στην δουλειά έχει προωθήσει και τον υιό του Χρήστο ο οποίος τον βοηθάει και φαίνεται ότι θα συνεχίσει την επιχείρηση.

image 008

Ο Χρήστος Μανίκας τελείωσε το Λύκειο και συνέχισε στα ΙΕΚ σπουδάζοντας Υδραυλικές Εγκαταστάσεις. Βρήκε όμως ποιό ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την ήδη στρωμένη δουλειά του πατέρα του και έτσι μετά το στρατιωτικό την ακολούθησε συμπληρώνοντας φέτος περίπου τρία χρόνια. Ο ίδιος δηλώνει ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έχει φέρει κάποια πλεονεκτήματα καθότι μείωσε τις αποστάσεις – πράγμα βασικό στην δουλειά των διανομέων – αλλά δημιούργησε και κάποια προβλήματα καθότι οι διερχόμενοι που έκαναν κάποια στάση σε κάποια μέρη δεν κάνουν πλέον. Θεωρεί ότι σαν νέος στο επάγγελμα πρέπει να ακούει τον πατέρα του που είναι παλιότερος και προφανώς ξέρει περισσότερα. Προσπαθεί να εξελίξει το υφιστάμενο κύκλο εργασιών της επιχείρησης του με προσθήκη νέων κωδικών καθώς και με προσέγγιση νέων πελατών. Επίσης δουλεύει και το κομμάτι των προσφορών με μείωση τιμών σε διάφορα είδη ώστε να δώσει ένα ακόμη λόγο να αγοράσει ο πελάτης.

Σχετικά με την αγορά της πόλης του Αγρινίου, θεωρεί ότι είναι δύσκολη και ότι παρόλο που κλείνουν αρκετά μαγαζιά με την κρίση, ανοίγουν όμως και άλλα με κάποιες νέες ιδέες και γενικά γίνονται προσπάθειες να τονωθεί το ενδιαφέρων του αγοραστικού κοινού. Εύχεται στον κόσμο αισιοδοξία, να μην το βάζει κάτω και να ελπίζει προς το καλύτερο.

Όσον αφορά τους άνεργους συνομήλικους του, τους προτείνει αρχικά υπομονή και μετά να ψάχνουν για δουλειά, να προσπαθούν για το μεροκάματο, και να μην μένουν αδρανείς περιμένοντας να βρουν την ιδανική δουλειά. Μπορούν να ξεκινήσουν κάτι και σιγά σιγά να το εξελίξουν.

image 000


Το AgrinioBestOf.gr εύχεται το καλύτερο για την επιχείρηση.

image 001

 

image 002

 

image 003

 

image 004

 

image 005

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 12291 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 01:48
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033