Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:58 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:04

ΟΣΔΕ 2018 και Αμπελουργικό Μητρώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επειδή πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης των δηλωμένων στοιχείων της βάσης (Αμπελουργικού μητρώου και ΟΣΔΕ), θα πρέπει κατά την ενημέρωση του Αμπελουργικού Μητρώου, αλλά και αντίστροφα, κατά την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), να επιβεβαιώνονται τα καταγεγραμμένα στοιχεία της βάσης από τον παραγωγό (υπόχρεο της ορθής δήλωσης των στοιχείων).

Εν όψει της υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, η Δ/νση Αγροτικής υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές, ότι σύμφωνα με αρ. 619/146296/29-12-2016 (ΦΕΚ 4562Β/30-12-2016) Κ.Υ.Α., στα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την Αίτηση Χορήγησης Ενίσχυσης για επανόρθωση ζημιών στη γεωργική παραγωγή ή στα μέσα παραγωγής περιλαμβάνονται:

  • Για αμπελώνες, οι παραγωγοί σταφυλιών θα προσκομίζουν Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας (Αμπελουργικό Μητρώο), όπου θα αναγράφεται ο κωδικός από το χαρτογραφικό υπόβαθρο και όπου χρειάζεται βεβαίωση της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ότι υποβάλλουν Δήλωση Συγκομιδής ή/και Παραγωγής του έτους ζημιάς.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Συνεπώς τα αλφαριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης, θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (αμπελουργικό μητρώο).

Όσον αφορά στα αμπελοτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, σύμφωνα με το άρθρο 13 της με αρ. 2129/70097/28-6-2017 (ΦΕΚ 3361B/22-9-2017) Υπουργικής Απόφασης, πρέπει στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης να δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν.

Για κάθε επιπλέον πληροφόρηση, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων στα κεντρικά μας γραφεία, στην Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο, στα υποκαταστήματα και στα συνεργεία που θα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές του νομού.

Διαβάστηκε 1875 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία