Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:47 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 18:05

Το πρόγραμμα της 4ης αναπαράστασης της Μάχης της Κλείσοβας (video) (25/3/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Μάχη της Κλείσοβας μία από τις σημαντικότερες της Ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, έλαβε χώρα την 25η Μαρτίου του 1826, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, στη νησίδα Κλείσοβα της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Οι λίγοι παραπάνω από μια εκατοντάδα υπερασπιστές της, αντιμετώπισαν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις χιλιάδων Τούρκων και Αιγυπτίων και πέτυχαν περήφανη νίκη με τεράστιες απώλειες των επιτεθέντων.

Από το 2015, ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο «Λιάρος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιεί την Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας.

Το Σάββατο 24η Μαρτίου, στις 17.00 στην νησίδα Κλείσοβα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, θα τελεστεί Εσπερινός στον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες θα φορούν αποκλειστικά ιστορικές φορεσιές.

Ο Όμιλος «Λιάρος» δεν δύναται να αναλάβει την μετάβαση στο νησί όλων όσων επιθυμούν την συμμετοχή τους στον Εσπερινό.

Την επομένη 25η Μαρτίου ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η 4η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας .

Η Αναπαράσταση θα ξεκινήσει στις 16.00 και μπορεί οποιοσδήποτε να την παρακολουθήσει από τον δρόμο της Αγίας Τριάδας και τον δρόμο της Τουρλίδας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την 3η αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας που πραγματοποιήθηκε το 2017.Πατήστε ΕΔΩ να δείτε φωτογραφίες αλλά και βίντεο και από τις 3 εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

onairnews.gr

Διαβάστηκε 1782 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.