Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:26 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 19:49

Καθοριστική νίκη του Νέου Αμφιλόχου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καθοριστική νίκη του Νέου Αμφιλόχου εκτός έδρας επί της ΑΕΠ Καραγιαννίων με 1-0, που τον ανεβάζει στην δεύτερη θέση και τον διατηρεί στο «κάδρο» για την διεκδίκηση της προνομιούχου πρώτης θέσης. Η νίκη για την ομάδα του Νέου Αμφιλόχου κρίνεται σημαντική, καθόσον στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος απέδειξε ότι διαθέτει ικανό σύνολο, έτοιμο να ανταπεξέλθει στην πρόκληση ανόδου στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Το «χρυσό γκολ» πέτυχε ο έμπειρος Δημήτρης Δράκος στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Α.Ε.Π. και Νέο Αμφίλοχο διεξήχθη μπροστά σε περίπου 100 φιλάθλους, με τις καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα κατώτερο του μετρίου, αφού το παιχνίδι είχε λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία επαγγελματική νίκη, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Ρόκκος στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.
Από τη μία πλευρά η Α.Ε. Ποντίων είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι τρεις τελικές προσπάθειες στο τέρμα του Μανιάτη δεν την έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς. Από την άλλη ο Νέος Αμφίλοχος, ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, σε αντίθεση με την επίθεση όπου δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση, εκτός από το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού, παίρνοντας βέβαια αυτό που ήθελε, παρά την μέτρια εμφάνιση.
Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από κόρνερ του Παναγιωτίδη, ο Ιασωνίδης θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ. Στο 12’ ο Νάκος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ θα προσπαθήσει να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 34ο λεπτό, ο Παναγιωτίδης θα επιχειρήσει σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ.
Αυτές οι τρεις φάσεις ήταν ότι αξιόλογο είδαμε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, μετά την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι σημαντικά στην απόδοση των ποδοσφαιριστών, με το παιχνίδι να περιορίζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή, χωρίς να συμβεί κάτι ιδιαίτερο εκτός από το γκολ του Νέου Αμφίλοχου.
Στο 46ο λεπτό, αρχικά ο Παναγιωτίδης θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει ενώ στη συνέχεια ο Μπατμάς με νέο σουτ θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Έτσι στο 76ο λεπτό και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο Νέος Αμφίλοχος θα ανοίξει το σκορ, με ένα πολύ όμορφο τέρμα από τον Ρόκκο. Συγκεκριμένα, μετά από διώξιμο της άμυνας, ο νεοεισελθέντας Ρόκκος με δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κωφίδη, γράφοντας το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Από εκεί και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν έγινε κάτι σημαντικό, με εξαίρεση την τελευταία φάση, όπου η Α.Ε. Ποντίων σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Πολυχρόνης θα ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ.
Στην φάση του 92ου λεπτού, ο Σαββίδης θα γεμίσει την μπάλα από το χώρο της μεσαίας γραμμής προς την αντίπαλη περιοχή, με τον Κοτζαντίσογλου να μπαίνει στην φάση, χωρίς όμως σύμφωνα με τους γηπεδούχους να ακουμπάει την μπάλα, με αυτή να μπερδεύει τον τερματοφύλακα Μανιάτη και να καταλήγει στα δίχτυα.
Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του, καταλογίζοντας τον Κοτζαντίσογλου σε θέση οφσάιντ, ανεξάρτητα αν ακουμπάει την μπάλα ή όχι, αφού επηρεάζει ξεκάθαρα την φάση. Έτσι αν η υπόδειξη για οφσάιντ είναι σωστή, τότε δικαίως και βάση των κανονισμών ο διαιτητής ακύρωσε ορθά το γκολ.

Έτσι ο Νέος Αμφίλοχος ήταν ο μεγάλος νικητής με το επαγγελματικό 1-0, φτάνοντας τους 40 βαθμούς, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση με το Μακεδονικό Φούφα. Από την άλλη η Α.Ε. Ποντίων έμεινε στους 24 βαθμούς, αποχαιρετώντας την Γ’ Εθνική, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ε. Ποντίων: (Παπακώστας) Κωφίδης, Σαββίδης, Ντούκα (66’ Σβίρος), Ιασωνίδης, Λιάμης (58’ Κοτζαντίσογλου), Μετικάνος, Μπατμάς (72’ Βλαδίκας), Χαματάι, Πασχαλίδης (78’ Ίττης), Παναγιωτίδης, Μπουρντουζιάν
Νέος Αμφίλοχος: Μανιάτης, Κωστακιώτης (59’ Ρόκκος), Καλοκαίρης, Κοκώνης, Ρεπετζάς, Κοντογιάννης (88’ Νικολογιάννης), Τσιούνης (78’ Μπεκατώρος), Μάλης, Τόσκα, Νάκος (81’ Κολοβάκης), Χρηστογιάννης

Διαιτητής: Πολυχρόνης

Βοηθοί: Μηνούδης | Καλορογιάννης

 e-maistros.gr

Διαβάστηκε 1822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.