Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 21:22

Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας: Ένας επίγειος παράδεισος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η φύση και πάλι κάνει το θαύμα της και δείχνει ότι το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς δύσκολα ξεπερνιέται.

Οι φωτογραφίες αν και μας δίνουν μια γερή δόση δεν μπορούν να αποτυπώσουν πλήρως το μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς που αντικρίζει κανείς στους καταρράκτες στον Άγιο Βάρβαρο Τρύφου.

Ο φωτογράφος Χρήστος Μπονης που τράβηξε και τις φωτογραφίες περιγράφει χαρακτηριστικά:

tryf2

«Μετά την ολιγόλεπτη στάση στον Ναό ξεκινήσαμε με κακό σύμμαχο τον καύσωνα για την εξερεύνηση του ποταμού. Είχαμε δύο επιλογές.

Η πρώτη σε κατευθύνει σε ένα υπερυψωμένο πλακόστρωτο αλλά πολύ στενό μονοπάτι που σε βγάζει σε μια ξύλινη γέφυρα από όπου η θέα του ποταμού ήταν μαγεία και στο τέλος του δρόμου έφθανες σε διάφορες μικρές λιμνούλες που σχηματίζονταν από το ορμητικό ποτάμι.

Η δεύτερη που ήταν και πιο επώδυνη και μεγαλύτερη σε διάρκεια σε έφερνε στο τέλος της διαδρομής στον παράδεισο.

Μόνο το κελάιδισμα των πουλιών απουσίαζε για να αισθανθείς ότι είσαι όντως σε παράδεισο.

Η εικόνα με τους καταρράκτες και την υπέροχη λίμνη ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να το ονειρευτούμε ποτέ μέσα μας όσο και να προσπάθησαν όσοι το είχαν επισκεφτεί να μας το περιγράψουν.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι τα νερά της λίμνης ήταν παρά πολύ κρύα , που μας άλλαξε αμέσως την σκέψη για ένα μπάνιο, κάτι για το οποίο είχαμε, προετοιμαστεί. Δεν θα γράψω πολλά(ολόκληρες σελίδες θα μπορούσα να είχα γεμίσει) ,θα αφήσω εσάς να το ζήσετε μέσα από τις Φώτο που όμως (αντικειμενικά) δεν μπορούν να μεταφέρουν την ζωντανή και πραγματική εικόνα που αντικρίζει κάποιος»

http://www.thebest.gr/

Διαβάστηκε 4971 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 21:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.