Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:22 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 17:34

Εποχιακές συμβουλές για τις δενδρώδεις καλλιέργειες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γεωργικές προειδοποιήσεις για βερικοκιά, δαμασκηνιά, ροδακινιά, δαμασκηνιά, κερασιά, βυσσινιά.

ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

ΚΟΡΥΝΕΟ - Συμπτώματα: Ο μύκητας προκαλεί αρχικά κόκκινες κηλίδες στα φύλλα, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται καστανές και ξηραίνονται στο κέντρο. Οι νεκροί ιστοί πέφτουν, οπότε σχηματίζονται οπές, «τρύπες από σκάγια». Παρόμοιες κηλίδες (συχνά βυθισμένες) εμφανίζονται στους καρπούς, οι οποίες και εξελίσσονται σε καστανά δερματώδη λέπια. Πολλές φορές πάνω στις κηλίδες εμφανίζεται έκκριση κόμεος.

Οδηγίες: Να γίνει προληπτική επέμβαση στην πτώση των πετάλων.

Φυτ/τικά προϊόντα: Θιράμ, Κάπταν.

ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ – ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ-ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ

ΜΟΝΙΛΙΑ -ΕΞΩΑΣΚΟΣ

Ελέγχουμε δύο άνθη από 50 δένδρα. Απαιτείται επέμβαση στην πτώση των πετάλων, όταν στο 5% των ανθέων υπάρχουν ακμαία και νύμφες θριπών.

Ροδακινιά- Νεκταρινιά: Άλατα λιπαρών οξέων, Αμπαμεκτίν, Αμπαμεκτίν + Χλοραντρανιλιπρόλ, Beauveria Bassiana strain atcc 74040, Δελταμεθρίν, Λάμντα συαλοθρίν, Μπέτα συφλουθρίν, Σπινετοράμ, Σπιροτετραμάτ, Φορμετανέιτ.

Δαμασκηνιά: Αμπαμεκτίν ,Beauveria Bassiana strain atcc 74040, Δελταμεθρίν, Μπέτα συφλουθρίν.

ΚΕΡΑΣΙΑ - ΒΥΣΣΙΝΙΑ ΜΟΝΙΛΙΑ

ΚΟΡΥΝΕΟ - Οδηγίες: Σε κτήματα που δεν έγινε φθινοπωρινή επέμβαση με χαλκούχο σκεύασμα, συνιστάται ψεκασμός μέχρι το στάδιο Γ (χρήση εγκεκριμένου για την καλλιέργεια χαλκούχου σκευάσματος) για προστασία από τις παραπάνω ασθένειες.

 

Διαβάστηκε 1682 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία