Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:55 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 00:04

Ο Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας Βαγγέλης Ηλιόπουλος συναντά τα παιδιά του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Σχολείου Κον Τηγάνη Βασίλειο και τον Σύλλογο Διδασκόντων προσκάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς στην βιβλιοπαρουσίαση του πολυβραβευμένου και αγαπημένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα ως υποψήφιος για το βραβείο Αντερσεν το 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και Ωρα 6:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

image 29


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε: Χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κα Αναστασία Παπαγιαννοπούλου. Συνέντευξη του Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο από επτά Μαθητές της ΣΤ’ Τάξης με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον συγγραφέα μέσα από τις ερωτήσεις. Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Το κουμπί της Αγάπης». Θεατρικό Δρώμενο από τα παιδιά της Δ’ τάξης για το Τρίγωνο - Ψαλίδι και Κλήρωση 2 βιβλίων.

image 32
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κα Αναστασία Παπαγιαννοπούλου αφού μας έδωσε τα στοιχεία για το πρόγραμμα της εκδήλωσης μίλησε με την Χρύσα Σπαή για τις δραστηριότητες του Συλλόγου:

«Θεωρώ ότι οι σωστοί σύλλογοι πρέπει πάντα να σκέφτονται να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο για να επιτύχει μια εκδήλωση πρέπει να μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά με τον Σύλλογο Γ & Κ. Για την σημερινή εκδήλωση θέλω να πώ ότι παρόλο που η ημέρα που την πραγματοποιήσαμε ήταν μια καθημερινή με πολλές ασχολίες για τους γονείς και τα παιδιά (εργασία, φροντιστήρια κλπ), ολοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και από ότι είδατε η εκδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία δινοντάς μας μεγάλη χαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε τυπώσει και μία εφημερίδα με τον τίτλο «Τα δυνατά μολύβια» με αποκλειστική δουλειά των παιδιών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το Πάσχα θα κυκλοφορήσει το δέυτερο φύλλο μας»

image 48

Ο Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας Κος Βαγγέλης Ηλιόπουλος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή:

«Εχω εκδώσει πάνω από 50 βιβλία στα 22 χρόνια της συγγραφικής μου δραστηριότητας ένα εκ’ των οποίων είναι ¨Ο Τριγωνοψαρούλης" που κυκλοφορεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει γίνει ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών αυτά τα χρόνια. Είμαι Δάσκαλος στο επάγγελμα και μου αρέσει να ταξιδεύω όποτε έχω χρόνο και να συνομιλώ με τους αναγνώστες μου, εδώ και στο εξωτερικό. Οπου με καλέσουν πηγαίνω. Η καταγωγή των γονιών μου είναι από την Πάτρα την Ικαρία την Κρήτη και την Κύπρο αλλά ο παπούς μου και η γιαγιά μου μεγάλωσαν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αρα εχω και το κομμάτι του απόδημου Ελληνισμού μέσα μου και συγκινούμαι με τους Ελληνες του εξωτερικού και χαίρομαι που τα βιβλία μου μεταφράζονται και κυκλοφορούν στο εξωτερικό δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα επικοινωνίας με τον απόδημο Ελληνισμό.»

Σε ερώτηση αν στα σχολεία που επισκέπτεται λειτουργούν οι σχολικές βιβλιοθήκες μας απάντησε :

«Οι σχολικές βιβλιοθήκες λειτουργούν σε μερικά σχολεία όχι όμως με την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας αλλά με την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων. Εκτιμώ ότι οι Σχολικές Βιλβιοθήκες πρέπει να εδραιωθούν σε όλα τα Σχολεία και να στελεχωθούν από επαγγελματίες βιβλιοθηκονόμους και όχι από εκπαιδευτικούς που έχουν άλλο αντικείμενο»

Φωτογραφικό Υλικό απο την Εκδήλωση

image 03

image 05

image 10

image 11

image 12

image 13

image 14

image 17

image 19

image 27

image 33

image 36

image 46

Φωτο: Κωνσταντίνος Σαμψών
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 4415 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 00:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033