Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:42 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 18:44

Tips για να έχεις την τέλεια σχέση!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως ακριβώς το σώμα μας χρειάζεται κάποια τόνωση κάποιες φορές, έτσι ακριβώς χρειάζονται και οι σχέσεις μας μια μικρή ώθηση. Αυτή η ώθηση είναι αναγκαία δε όταν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις.

Έτσι λοιπόν, με την ίδια ευκολία που μπορείς να βρεις με μια αναζήτηση στο Google τα κατάλληλα tips για ένα τέλειο σώμα, θα σου δώσουμε εύκολες και απλές συμβουλές για να είναι η σχέση σου καλύτερη από πριν!

Κάνετε τα πράγματα που κάνατε τον πρώτο χρόνο της σχέσης σας

Καθώς οι μήνες και τα χρόνια περνάνε, όλοι οι άνθρωποι τείνουν να βολεύονται στη σχέση τους. Χάνουν πιο εύκολα την υπομονή τους, την ευγένεια, το στοχασμό, την κατανόησή απέναντι στο σύντροφό τους και εγκαταλείπουν τη γενική προσπάθεια που έκαναν κάποτε γι’ αυτόν. Σκέψου λοιπόν το πρώτο έτος της σχέσης σου και σημείωσε όλα τα πράγματα που έκανες για τον σύντροφό σου. Τώρα ξεκίνα να τα κάνεις όλα πάλι από την αρχή και όσα κάνατε μαζί αλλά εγκαταλείψατε με την πάροδο του χρόνου.

Ζήτα αυτό που θες

Με το πέρασμα του χρόνου πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου σε ξέρει από την καλή και από την ανάποδη και ξέρει πάντα τι θες. ΛΑΘΟΣ! Τι συμβαίνει όταν κάνεις αυτή την υπόθεση; Οι προσδοκίες καθορίζονται αυτόματα ψηλά και εξίσου γρήγορα, ξεφουσκώνουν. Αυτές οι μη ικανοποιημένες προσδοκίες μπορούν να σε αφήσουν να αμφισβητείς τη βιωσιμότητα της σχέσης και της σύνδεσής με το σύντροφό σου. Λάβε υπόψη ότι η «ερώτηση για αυτό που θες» εκτείνεται σε όλα, από συναισθηματικές μέχρι και σεξουαλικές επιθυμίες. Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι αλλάζουν και πρέπει να ζητούν αυτό που θέλουν και να μην έχουν τα πάντα αυτονόητα.

Μάθε και εξερεύνησε τα πάντα για τον σύντροφό σου

Μην μπερδευτείς εδώ και αρχίσεις τις παρακολουθήσεις και τα ψαχουλέματα σε κινητά και υπολογιστές. Φυσικά και δεν λέμε κάτι τέτοιο! Αυτό που λέμε είναι να σκεφτείς ποιος πραγματικά είναι ο σύντροφός σου και τι τον ενθουσιάζει, τι τον ευχαριστεί και ποιες είναι οι προτιμήσεις του σε όλους τους τομείς. Όπως είπαμε και παραπάνω μπορεί να του άρεσαν κάποια πράγματα παλαιότερα που τώρα να τα σιχαίνεται, αλλάζουν οι άνθρωποι. Πάντα να θυμάσαι ότι εάν είναι σημαντικό κάτι για τον σύντροφό σας, δεν χρειάζεται είναι εξίσου σημαντικό και για εσένα. Απλά πρέπει να το κάνεις για να τον κάνεις χαρούμενο και να του δείξεις ότι τον νοιάζεσαι. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση εσύ δεν θα πρέπει να καταπιέσεις εντελώς τα θέλω σου γιατί ενώ αυτός θα είναι χαρούμενος εσύ δεν θα είσαι και πάλι θα έχεις ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Μην κάνεις την κλασσική ερώτηση «Πως ήταν η μέρα σου;»

Στο τέλος μιας μακράς ημέρας, τείνουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση της ημέρας, της ζωή μας και κατά συνέπεια τη σχέση μας. Βασιζόμαστε στην τυποποιημένη ερώτηση «Πώς ήταν η μέρα σου;» Γενικά, αυτή η βαρετή ερώτηση θα δώσει μια βαρετή απάντηση όπως: «Ωραία, πώς ήταν δική σου;» Αυτό δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει τη σύνδεσή μεταξύ σας και αντ’ αυτού, χάνετε την ευκαιρία να συνδέεστε τακτικά με ένα μικρό τρόπο.

Αντ’ αυτού, προσπάθησε να ρωτήσεις πράγματα όπως: «Τι σε έκανε να χαμογελάσεις σήμερα;» ή «Ποιο ήταν το πιο δύσκολο μέρος της ημέρας σου;» Θα εκπλαγείς με τις απαντήσεις που θα λάβεις και με το πρόσθετο πλεονέκτημα να αποκτήσεις μια μεγαλύτερη εικόνα ώστε να δείξεις στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για εσένα.

Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό για να επικοινωνείτε μεταξύ σας

Μπορεί να είναι μια συζήτηση που θα κρατήσει αρχικά πολύ ή λίγο. Ξεκίνα με το να τον ρωτάς τι πήγε καλά και τι όχι μέσα στην εβδομάδα του και μίλα του και εσύ για τη δική σου. Μίλα του επίσης για το τι σε πείραξε και πήγε στραβά στη σχέση σας τον καιρό που πέρασε και προσπαθήστε να βρείτε λύσεις για να βελτιωθούν. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά βδομάδα με τη βδομάδα η σχέση σας θα γίνεται καλύτερη. Επιπρόσθετα, μπορείς να του προτείνεις να έχετε μια δική σας ημέρα μέσα στην εβδομάδα στην οποία θα πηγαίνετε κάπου ρομαντικά για δείπνο ή θα κάνετε οι δυο σας κάτι ξεχωριστό.

Γίνετε δημιουργικοί στο χρόνο που περνάτε μαζί

Ξέφυγε από τη ρουτίνα «δείπνο και ταινία» και ανακάλυψε πώς μια μικρή καινοτομία μπορεί πραγματικά να αναζωογονήσει τη σχέση σου. Κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για «φτηνές ιδέες για ραντεβού» και θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σου μια πληθώρα επιλογών. Έχεις παιδιά αλλά δεν αντέχει το πορτοφόλι σου να πληρώσει κάποιον να τα προσέχει; Δοκίμασε να προτείνεις να αλλάξετε το χρόνο φύλαξης παιδιών με φίλους που έχουν παιδιά. Είναι δωρεάν και πιθανότατα θα είναι ενθουσιασμένοι για να πάρουν τα παιδιά σας επειδή την επόμενη φορά θα είναι η δική σου σειρά να προσέχεις τα δικά σου για να περάσουν χρόνο μαζί.

Προκάλεσε τον

Το σεξ, η σεξουαλική επαφή και το άγγιγμα (φιλί, κράτημα χεριών, μια αγκαλιά ή οτιδήποτε άλλο) είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία μιας ρομαντικής σχέσης. Η συχνότητα φυσικά, εξαρτάται από εσένα και είναι επιτακτική ανάγκη να συζητήσεις με το σύντροφό σου τις ιδέες σου σχετικά με αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρεξήγηση. Σπάνιες είναι οι στιγμές που και οι δύο σύντροφοι έχουν διάθεση» στο ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειωθεί η επαφή τους. Θυμήσου ότι θα έχεις σχεδόν πάντα «φτάσει εκεί» μετά τα πρώτα λεπτά και ότι μια οικεία αλληλεπίδραση οποιουδήποτε είδους δημιουργεί σύνδεση και αυξάνει τη διάθεση και την υγεία σου. Λάβε υπόψη ότι ποτέ δεν πρέπει να πεις «ναι», αν πραγματικά δεν το αισθάνεσαι, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναβάλλεις. Απλά φρόντισε να ξεκινήσεις ή να σταματήσεις κάτι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Κάνε ένα διάλειμμα καθημερινά από την ρουτίνα

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και της εργασίας μπορεί να γίνουν μόνιμος και πρωταρχικός μπελάς στο μυαλό. Έτσι, μένει λίγος χρόνος ή ενέργεια για τον σύντροφο. Εκπαιδεύσου πάνω στην τέχνη του «Φορώντας το καπέλο της σχέσης». Αυτό σημαίνει ότι (αν δεν υπάρξουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή προθεσμίες), είσαι πλήρως παρόν όταν είσαι με τον σύντροφό σου. Άκου πραγματικά αυτό που λέει (αντί να προσποίησε ότι ακούς). Άφησε πίσω σου οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση ή παρεμβολή και σκέψου τα πάλι όταν ανατείλει ο ήλιος και βγεις από την πόρτα του σπιτιού.

Απέφυγε τους καυγάδες

Όταν καταλαβαίνεις ότι η κατάσταση είναι τεταμένη μεταξύ σας απλά ζήτα ένα διάλειμμα για να ηρεμήσετε και μην ανταλλάξετε λόγια βαριά. Πριν αρχίσεις να λες πράγματα που πληγώνουν επειδή έχεις νεύρα σκέψου δύο φορές αν αξίζει όλο αυτό να ταράξει πραγματικά τη γαλήνη μεταξύ σας. Μπορείς να συμφωνήσεις με το έτερον σου ήμισυ για να είναι εποικοδομητική η οποιαδήποτε ένταση ή συμφωνία ότι θα το συζητήσετε πάλι κάποια συγκεκριμένη ώρα και μέρα.

Αποκάλυψε τα αληθινά σου συναισθήματα

Στις περισσότερες διαφωνίες, επικοινωνούμε από τα πρωταρχικά μας συναισθήματα, τα οποία είναι τα προφανή: ο θυμός, η ενόχληση και τα παρόμοια. Η καθοδήγηση από αυτά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αμυντικότητα και τελικά να αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό ζήτημα. Ξεκινήστε την επικοινωνία από τα πιο βαθιά συναισθήματα, τα υποσυνείδητα (δηλαδή τι συναισθήματα οδηγούν πραγματικά τις αντιδράσεις σας, όπως απογοήτευση, απόρριψη, μοναξιά, έλλειψη σεβασμού κ.λπ.).

Αυτός ο τύπος έκφρασης δημιουργεί μια άμεση αίσθηση ενσυναίσθησης επειδή απαιτεί ειλικρίνεια και ευπάθεια για να μοιραστείς τα βαθιά συναισθήματά σου. Η ένταση θα διαλυθεί και από εδώ, οι λύσεις μπορούν να βρεθούν. Απλά σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς ευγενική φράση όταν εκφράζεις αυτά τα συναισθήματα, όπως: «Ένιωσα κακό με …» ως αντικατάσταση του «Είσαι τόσο χαρούμενος» κ.λπ.

Προσπάθησε να καταλάβεις και όχι να συμφωνήσεις

Εύκολο στην έννοια, δύσκολο στην εφαρμογή. Οι συνομιλίες μετατρέπονται γρήγορα σε επιχειρήματα όταν επενδύουμε στην ακρόαση του εταίρου μας, αναγνωρίζουμε ότι είχαμε δίκιο ή όταν σκοπεύαμε να αλλάξουμε τη γνώμη του / της. Επίλεξε να προσεγγίσεις μια συνομιλία ως μια ευκαιρία να κατανοήσεις την οπτική του άλλου, αντί να περιμένεις να το παραδεχθεί. Από αυτή την οπτική, καταφέρνεις να επιτύχεις έναν ενδιαφέροντα διάλογο και να αποφύγεις περαιτέρω τριβή ή μια παρατεταμένη απογοήτευση.

Απολογήσου πραγματικά

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συγγνώμη είναι καλή, αλλά έχει πραγματικό αντίκτυπο όταν το εννοείς. Λέγοντας πράγματα όπως «Λυπάμαι που αισθάνεσαι με αυτόν τον τρόπο» ή «Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι» είναι χάσιμο χρόνου και αναπνοής. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείς ότι η παρέμβασή σου ήταν λανθασμένη, ποτέ δεν θα υποστηρίξεις με επιτυχία ένα συναίσθημα με αυτό τον τρόπο.

Αποδέξου ότι ο σύντροφός σου αισθάνεται πληγωμένος και από αυτή την στιγμή, μια πραγματική συγγνώμη μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Όταν αγαπάς τον σύντροφό σου και τον βλάπτεις (σκόπιμα ή όχι), μπορείς πάντα να ζητήσεις συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσες ανεξάρτητα από την πρόθεσή σου να το κάνεις ή όχι.

Τώρα είσαι επίσημα οπλισμένη με την ολοκληρωμένη ρουτίνα άσκησης για να αναμορφώσεις πλήρως τη σχέση σου. Κόψε το λίπος και δημιούργησε τη πιο ζεστή σχέση για όλη τη ζωή!

http://www.govastileto.gr

 

Διαβάστηκε 2822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.