Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:02

Ο Παναιτωλικός έκανε… τέσσερις χειμερινές προσθήκες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο «νέος» Γουίλιαν κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο Τσοκάνης μπορεί πλέον να λογίζεται ως «εσωτερική» μεταγραφή.

Υπάρχουν ορισμένες φορές που δεν… βγαίνουν τα μαθηματικά. Κάτι λείπει. Τι εννοούμε; Ο Παναιτωλικός τον Γενάρη έκανε 3 προσθήκες. Τον Αργκους, τον Γουίλιαν και τον Ιταμπέλ. Ουσιαστικά όμως είναι 4, καθώς και ο Τσοκάνης μπορεί πλέον να λογίζεται ως «μεταγραφή». Εσωτερική μεν, αλλά η εικόνα του στο 2018, μπορεί να τον χαρακτηρίσει «νέο» παίκτη της ομάδας. Οχι ότι το παλικάρι ήταν αρνητικός το προηγούμενο διάστημα, αλλά στο νέο έτος δείχνει εντελώς βελτιωμένος. Κάθε αγώνα γίνεται και καλύτερος. Με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα, όπου κόντρα στον Πλατανιά σημείωσε το πρώτο του γκολ με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.

Ο Ρόσα μπορεί να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψαν τόσο ο 25χρονος μπακ, όσο και ο Γουίλιαν. Ο οποίος με το «καλημέρα» έβαλε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στους συγκεκριμένους. Τον «νέο» και τον «παλιό».

Ο Βραζιλιάνος μετά το ολιγόλεπτο ντεμπούτο του στη Λεωφόρο όπου έπαιξε στη δεξιά πλευρά και πήρε πρωτοβουλίες, βρέθηκε χθες στην κορυφή της επίθεσης. Σε μία θέση που δεν είναι η κλασική του, αλλά μπορεί να την παίξει. Τι είδαμε λοιπόν; Καταρχήν «βρίσκονταν» με τον Ντίας που είχε ελεύθερο ρόλο πίσω του, ενώ και με τον Ρόσα συνδυάστηκε αρκετές φορές. Παράλληλα βγήκε πολλές φορές εκτός της αντίπαλης περιοχής και τόσο δημιούργησε ρήγματα αφήνοντας κενούς χώρους, όσο και θέλησε να φτιάξει παιχνίδι. Ή να δημιουργήσει ο ίδιος την εκάστοτε ευκαρία. Οπως έπραξε στο 51’, όπου πέρασε 5 αντιπάλους του, αλλά ο Κλάγιτς σταμάτησε τόσο εκείνον, όσο και τον Κλέσιο που πήρε το «ριμπάουντ». Ακόμη ένα στοιχείο που μας έδειξε είναι πως πρόκειται για παίκτη που παίζει άμυνα. Πρεσάρει και δεν είναι τυχαίο πως υπέπεσε σε 3 φάουλ. Δεν φοβάται να «κυνηγήσει» την μπάλα και να βάλει τα πόδια του στη φωτιά.

Ο Τσοκάνης από την πλευρά του προσέθεσε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση. Στο 29’ – μαζί με τον Κυριακίδη – αποσόβησε σωτήρια το 1-1 και στο 57’, με ωραία κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα του Παναιτωλικού και «κλείδωσε» τη νίκη του. Ο νεαρός αμυντικός είναι ένας παίκτης που δεν «φοβάται» να πέσει με αυτοθυσία πάνω στην μπάλα. Το έχει… Για όσους θυμούνται κάτι ανάλογο είχε κάνει στις καθυστερήσεις του 0-0 της Τρίπολης, αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Τόσο σαν μπακ, όσο και στη θέση του «κόφτη».

Την ίδια στιγμή η πλευρά του δεν δέχθηκε πίεση, ενώ στα 5 παιχνίδια με τον Δέλλα στον πάγκο, μετρά συνολικά 12 επεμβάσεις. Δηλαδή «έκοψε» φάσεις που «προϊδέαζαν» για αντίπαλο γκολ.

Γίνεται εμφανές πως η μονιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα, του έδωσε ρυθμό, εκείνος βρήκε τα πατήματά του και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Μπορεί να ακούγεται… κάπως, αλλά ο Παναιτωλικός τον Γενάρη έκανε 4 μεταγραφές, όχι 3.

Πηγή: Γιώργος Ντυμένος – gazzetta.gr

Διαβάστηκε 800 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.