Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:01 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:53

Αυτός είναι ο Ιταμπέλ του Παναιτωλικού!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 24χρονος χαφ Κέβιν Ιταμπέλ που θα παίζει στον Παναιτωλικό, έχει ίνδαλμα τον Κρέσπο και θα θυμάται για όλη τη ζωή του πως έκανε προετοιμασία με την Εθνική Αργεντινής μαζί με τους Μέσι, Τέβες, Ντι Μαρία και Αγκουέρο

Ο Κέβιν Ιταμπέλ μπαίνει λοιπόν στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα, καθώς θα συνεχίσει στον Παναιτωλικό. Ας δούμε το προφίλ του 24χρονου χαφ, που ακολουθείται από καλά στοιχεία. 
*Γεννημένος στη Φλόριντα Εστε του Μπουένος Αϊρες, είναι συντοπίτης του Ερνάν Κρέσπο. Ο παλαίμαχος φορ αποτελεί τον γνωστότερο παίκτη που έχει «βγάλει» η μικρή αυτή πόλη και ο Ιταμπέλ τον έχει ως ποδοσφαιρικό ίνδαλμα. 
*Είναι γιος του Φαμπιάν Ιταμπέλ, παλαίμαχου παίκτη της Μπόκα. Ετσι το μικρόβιο της μπάλας ήταν… μέσα στο σπίτι του και δεν άργησε να «κολλήσει». 
*Πάντως εκείνος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρίβερ, όπου μάλιστα έκανε παρέα με τον Μπρούνο Ζουκολίνι που πρόσφατα έπαιζε στην ΑΕΚ. Σε ηλικία 15 ετών πήγε στην Τίγκρε. Μέσω δοκιμών που έγιναν σε παιδιά της ηλικίας του, ξεχώρισε εκείνος και ο Χοακίν Αρσούρα, που πλέον αγωνίζεται στην Οσασούνα. 
*Στα 17 του πήρε «προαγωγή» για τις «ρεζέρβες» από την Κ20 και το καλοκαίρι του 2011 o Ροδόλφο Αρουαμπαρένα τον πήρε για προετοιμασία με τους «μεγάλους». Ο παλιός μπακ της ΑΕΚ εισηγήθηκε να γίνει επαγγελματίας και στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ιντεπεντιέντε, ήταν σύσσωμη όλη η οικογένεια στην εξέδρα. 
*Εκείνο το διάστημα η Ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε ορισμένοι ταλαντούχοι της χώρας να πάρουν μέρος στην προετοιμασία της «μπλανκοσελέστε», για το τότε Κόπα Αμέρικα που διοργάνωνε. Η Τίγκρε έστειλε τον Ιταμπέλ και εκείνος έκανε προπονήσεις με τους Μέσι, Τέβες, Αγκουέρο, Γκάγκο, Ντι Μαρία και τους άλλους αστέρες της χώρας του. «Ορισμένες φορές δεν… βλέπαμε την μπάλα», είπε σε ανύποπτο χρόνο.  Μάλιστα περιέγραψε την… εμπειρία του από μία άσκηση. «Είχαμε χωριστεί σε ομάδες των7 και όποια έκανε 10 σερί επαφές με την μπάλα χωρίς να αλλάξει κατοχή, έπαιρνε ένα γκολ. Στην αντίπαλη ομάδα μου ήταν οι Μέσι, Ιγκουαϊν, Αγκουέρο, Τέβες, Γκάκο, Μπανέγκα και Γκάγκο. Θυμάμαι πως χάσαμε  22-0. Εκανα 220 πάσες χωρίς να χάσουν την μπάλα»! 
 
*Εκεί γνώρισε τον Αγκουέρο, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και συχνά βγαίνουν. 
*To 2012/13 είχε στην Τίγκρε για προπονητή τον Πίπο Γκορόσιτο. Εχει να λέει πως εκείνος τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον. «Μου έδωσε αυτοπεποίθηση», σχολιάζει σχετικά. 
*Την πρώτη φορά που ξεκίνησε βασικός ήταν σε ένα ματς κόντρα στη Βελέζ όπου σκόραρε και η Τίγκρε κέρδισε με 2-1. Αμέσως έδειξε τον πατέρα του που ήταν στις κερκίδες του γηπέδου. 
*Παίζει στον άξονα αλλά και δεξιά. Στην Αργεντινή τον φωνάζουν «Ιτα-γκολ», γιατί μπορεί να μην πετύχαινε ο ίδιος πολλά τέρματα, αλλά συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του παιχνιδιού και «μοίραζε» μπάλες. 
*Ως ποδοσφαιρικό του «δάσκαλο» θεωρεί τον Ραμίρο Λεόνε. Ο παλιός ακραίος ποδοσφαιριστής της Τίγκρε  (σταμάτησε το 2014) ήταν εκείνος που τον βοήθησε να μην είναι…ψαρωμένος. 
 
gazzetta.gr
 
Διαβάστηκε 1068 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.