Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 14:22

Επιτυχημένη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας στα Καλύβια Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κα Μαρία Πρεβεζάνου και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Γυναικών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Νίκου Στρατόπουλου.

«Η μητέρα στυλοβάτης και παιδαγωγός» ήταν το θέμα της ομιλίας της κ. Πρεβεζάνου, η οποία εργάζεται στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας το «Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στα Καλύβια.

Στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων:

Στη μεγάλη γιορτή της πίστεώς μας, την Υπαπαντή, που εορτάσθηκε προχθές, η Εκκλησία μας όρισε να τιμάται η μητέρα.

Στο πρόσωπο της μητέρας όλων μας, της Παναγίας, σπεύδουμε όλες εμείς οι μητέρες όταν θέλουμε να αντλήσουμε κουράγιο και δύναμη, όταν πελαγοδρομούμε μέσα στη δεινή της σκληρής καθημερινότητας, όταν συναντούμε άπειρες δυσκολίες με τα παιδιά μας.

Και όλες έχουμε δεχτεί πλούσια την ευλογία και τη Χάρη της και με τη βοήθειά της έχουμε βρει λύσεις στα προβλήματα και τους προβληματισμούς μας.  

Η Μάνα, η μητέρα, η μαμά, όπως και να ονομαστεί αποτελεί την γλυκύτερη έκφραση, την προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας, την τροφό που ανέδειξε και αναδεικνύει την εξέλιξη της ζωής.

Σήμερα εκφράζουμε κατά τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη μας για την ζωή που χαρίζει, τις θυσίες που κάνει και για όλα αυτά που συμβολίζει.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Πρεβεζάνου ανέφερε:

«Η μητέρα είναι μια ύπαρξη γλυκιά, ανιδιοτελής. Πρόθυμη να ακούσει και να δώσει τις συμβουλές της, την φροντίδα, την αγκαλιά της, να μας θρέψει, να μας ηρεμήσει, να διώξει με έναν μαγικό τρόπο, τον φόβο και τον πόνο.

Η αγάπη της μητέρας για το παιδί της μοιάζει σαν ένα φωτεινό αστέρι που δεν πεθαίνει και που συνεχίζει να φωτίζει για πάντα, ακόμη και από ψηλά…».

Ακολούθως η Χορωδία Γυναικών υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου παρουσίασαν με υπέροχο τρόπο εκκλησιαστικούς ύμνους, τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά και στίχους που συνέθεσε και παρουσιάσε στο κοινό, ο κ. Στρατόπουλος.

Επίσης  μικρές μαθήτριες απήγγειλαν κείμενα και ποιήματα, ενώ στο τέλος το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό την πολύ καλή παρουσία και την απόδοση των ύμνων της Χορωδίας!

Ο πατήρ Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους και όλες όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα την ομιλήτρια, τον χοράρχη Ν. Στρατόπουλο και τα μέλη της Χορωδίας, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δημογραφικό ζήτημα που αποτελεί ένα μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα για την πατρίδα μας!

kalyvia.gr

 

Διαβάστηκε 946 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.