Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 17:18

Η Αιτωλία το 1000 π.Χ.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρώτη πηγή: Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Αρχαία Αιτωλία, 1939. Κοσμεί το βιβλίο του Μ. Βazin Αρχαία Αιτωλία που εκδόθηκε το 2017 από την Παπαχαραλάμπειο Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης του εξωφύλλου του Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου που σχεδιάστηκε το 1939. Κοσμεί το βιβλίο του Γάλλου αρχαιολόγου Monsieur Hugues Bazin, Μέλους της Γαλλικής Σχολής των Αθηνών που έζησε από το 1831 έως το 1868. το οποίο μετέφρασε ο Πάνος ΣΤ Μακρυνός, επιμελήθηκε ο Χαράλαμπος Δ. Χαραλαμπόπουλος και  εξέδωσε η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου το 2017.

Το βιβλίο περιέχει όλα τα πονήματα του Γάλλου αρχαιολόγου και αξίζει κανείς να το προμηθευτεί. Όσο για το χάρτη του 1000 π.Χ. που αναδημοσιεύει το agrinionews.gr έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία: Onνομάζει «Αιολίς την Αιτωλική πεδιάδα, τοποθετεί το φύλο των Αγραίων στο σημερινό περίπου Ίναχο ενώ στο χάρτη έχουν σημανθεί αρχαίες πόλεις όπως Πλευρών, Αλίκυρνα, Χαλκίς και Θεστιείς στην αιτωλική πεδιάδα κ.α.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.