Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:41 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 10:07

Καστράκι Αγρινίου: Ένα αμφιθεατρικό χωριό με μια γαλήνια θέα προς τον Αχελώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ένα εντυπωσιακό «μπαλκόνι» προς την τεχνητή λίμνη Καστρακίου και την μεταλλική γέφυρα Ματσουκίου, το όμορφο χωριό του Καστρακίου σας περιμένει για εξερεύνηση…

Το χωριό Καστράκι βρίσκεται περίπου περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τις χειμερινές σας όσο και για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις.

Πρόκειται για ένα όμορφο και γαλήνιο τοπίο με πλούσια βλάστηση, πολύ καλό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους. Το σήμα κατατεθέν του χωριού και που κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών είναι η τεχνητή λίμνη Καστρακίου η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καστράκι και Μπαμπαλιό, πάνω στην κοίτη του ποταμού Αχελώου στην περιοχή συμβολής του με τον παραπόταμο Ίναχο. 

Η έκταση της επιφάνειας της λίμνης Καστρακίου είναι 28 km² και περιέχει 1.000.000 m³ νερό. Τα νερά σκέπασαν σχεδόν όλο τον τόπο από τα χωριά Μαλατέικα και Μπαμπαλιό, οι κάτοικοι σχεδόν όλοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική μετανάστευση, μικρό όμως τμήμα απ’ αυτούς ανασυγκρότησε οικισμούς σε παραλίμνιες περιοχές.

Η λίμνη στο Καστράκι δημιουργήθηκε από ένα δεύτερο φράγμα στον Αχελώο ποταμό. Το φράγμα έχει ύψος 95 μέτρα, μήκος 530 μέτρα και πλάτος στη βάση 380 μέτρα. Έχει δημιουργηθεί υδροηλεκτρικός σταθμός που εξοικονομεί σημαντική ενέργεια από πετρέλαιο και την μόλυνση από αυτό του περιβάλλοντος.

 

Το τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι μοναδικό και μπορούν να αναπτυχθούν μια σειρά από δραστηριότητες όπως πεζοπορία στις όχθες των λιμνών κ.ά. Επίσης, η τεχνητή λίμνη της Στράτου η οποία βρίσκεται αρκετά κοντά χρησιμοποιείται για θαλάσσιο σκι.

Στην ευρύτερη περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα άγρια άλογα του Πεταλά στην περιοχή Λεπενού. Τα άλογα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα πριν 30-40 χρόνια στην περιοχή των υψωμάτων του Πεταλά και με τα χρόνια επανήλθαν σε μια άγρια κατάσταση.

 

Πρόσβαση

Ερχόμενοι από το Αθήνα και περνώντας το Αγρίνιο από την Εθνική οδό, μετά από 10 χιλιόμετρα συναντάτε την γέφυρα Στράτου και στο τέλος της στρίβετε δεξιά προς Ματσούκι. Καθώς συνεχίζετε ευθεία, θα συναντήσετε τον σταθμό της ΔΕΗ που ελέγχει το φράγμα. Από κει και πέρα στα δεξιά θα παρατηρήσετε την τεχνητή λίμνη του Καστρακίου και θα περάσετε έξω από χωριό Ματσούκι, ενώ στην συνέχεια θα δείτε την μεταλλική γέφυρα του Ματσουκίου. Εκεί συνεχίζετε ευθεία (δεν πάτε από την γέφυρα) μέχρι να φτάσετε στο χωριό Καστράκι που φαίνεται πάνω δεξιά από τον δρόμο.

 

Video: Andreas Koutsothanasis
Photo: George Roidodimos

iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 5415 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 10:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία