Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 15:32

Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της αγροτικής ανάπτυξης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πολίτες από ολόκληρη την ΕΕ θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ υποστηρίζει την αγροτική ανάπτυξη, χάρη σε δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου και θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να δώσουν τα σχόλιά τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των πολλών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης που χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για την περίοδο 2007-2013.

Σκοπός είναι να εκτιμηθεί το τι λειτούργησε και τι δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προκειμένου να βελτιωθεί ο προγραμματισμός της αγροτικής ανάπτυξης στο μέλλον.

Μεταξύ των ερωτήσεων που τίθενται είναι εάν οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και της δασοκομίας, συνέβαλαν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της υπαίθρου, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και στη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.

Οι ερωτηθέντες ερωτώνται επίσης εάν θεωρούν προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που προσφέρουν αξία για τα χρήματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει νέες νομικές προτάσεις για τη βελτίωση της επισιτιστικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ΕΕ αργότερα φέτος, βασιζόμενη στην πρόσφατη ανακοίνωσή της και στα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων εκτιμήσεων των επιπτώσεων των διαφόρων πιθανών επιλογών πολιτικής.

Τα αποτελέσματα αυτής της δημόσιας διαβούλευσης θα τροφοδοτήσουν επίσης τη διαδικασία και θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των μελλοντικών προτάσεων πολιτικής.

Διαβάστηκε 2015 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.