Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 18:30

«Μελαχρινάκι» αλά ιαπωνικά (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ξανθή Περράκη ξετρελάθηκε με τους Pyramidos που διασκεύασαν το σουξέ της και θέλει να τραγουδήσουν παρέα

Από τη μακρινή Ιαπωνία ήρθε η διαχρονική καταξίωση ενός κεφάτου λαϊκού μας τραγουδιού που έγραψε ο Μάκης Χριστιανόπουλος και το απογείωσε με το γνωστό μπρίο της η Ξανθή Περράκη.

Μιλάμε για το χιλιοτραγουδισμένο «Μελαχρινάκι» (με την cult φράση «ντίμπι, ντίμπι, ντίμπι, ντάι» στo ρεφρέν του), που διασκεύασε πρόσφατα μέχρι κι ένα ιαπωνικό αντρικό συγκρότημα με το όνομα Pyramidos και το βιντεοκλίπ του κομματιού έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό διαδίκτυο.

Η «Εspresso» μίλησε με την Ξανθή Περράκη, η οποία ήταν ενήμερη από τους θαυμαστές της για την ιαπωνική βερσιόν του τραγουδιού της και μάλιστα πέταξε από τη χαρά της:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το “Μελαχρινάκι” τραγουδιέται από Ιάπωνες καλλιτέχνες και ειδικά στα ελληνικά! Είδα στο διαδίκτυο πως το γκρουπ αποτελείται από τέσσερα αγόρια και τραγουδιστής είναι ένας ξανθούλης και πολύ γλυκούλης. Θέλω να πάω στην Ιαπωνία, για να δώσω σε όλους από ένα τεράστιο φιλί και να τους πω ότι είναι υπέροχοι» μας είπε η τραγουδίστρια. Η ίδια μάλιστα τους καλεί να έρθουν στην Ελλάδα και να τραγουδήσουν μαζί στη σκηνή το «Μελαχρινάκι» της και άλλα ελληνικά ανάλογα τραγούδια, δικά της και όχι μόνο, τα οποία να ταιριάζουν στο στιλ τους.

Η Ξανθή Περράκη «γύρισε» σε δίσκο το Μελαχρινάκι το 1979, δύο χρόνια μετά την ηχογράφηση του Μάκη Χριστιανόπουλου. Εκτοτε το κομμάτι αυτό έγινε το σήμα-κατατεθέν της σε όλες τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα αλλά και στις περιοδείες της ανά τον κόσμο.

«Θα τα μάθω ντέφι»

«Το “ντίμπι ντίμπι ντάι” δεν υπήρχε στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού με τον Μάκη Χριστιανόπουλο. Μου βγήκε αυθόρμητα στο στούντιο και το κρατήσαμε, γιατί πραγματικά το στολίζει το κομμάτι. Τα Γιαπωνεζάκια το τραγουδάνε χωρίς το “ντίμπι ντάι” και άμα τα συναντήσω θα τα μάθω να το λένε, θα τα μάθω και ντέφι, γιατί είναι πολύ γλυκούλια…» πρόσθεσε η ίδια σε δηλώσεις της στην «Espresso». Το συγκρότημα Pyramidos ερμηνεύει πολύ συχνά τραγούδια διαφορετικών επιρροών, ενώ έχει μια προτίμηση στη μουσική των Βαλκανίων. Στο παρελθόν είχαν ερμηνεύσει και το «Μαρία με τα κίτρινα».

Αλκίνοος Μπουνιάς

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 2436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.