Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:04 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 02:03

Νέο Digital Single "Ξημερώνει" - Καλλιόπη Ηλιοπούλου (Calliope)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Καλλιόπη Ηλιοπούλου (Calliope) μετά τις προηγούμενες κυκλοφορίες της που κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις - παρουσιάσεις, δημοσιεύσεις σε αρκετά περιοδικά, αλλά και διαδικτυακά σε websites και χιλιάδες views στο YouTube, συνεχίζει την συνεργασία της με την InSideOut music web promotion και επιστρέφει δυναμικά με το νέο της Digital Single «Ξημερώνει» σε στίχους του Μιχάλη Παπανίκα και μουσική της ιδίας, σε μία έντεχνη – ροκ ενορχήστρωση του συνεργάτη της Δημήτρη Διπλάρα, παρασέρνοντας μας στα δικά της μονοπάτια θέλοντας να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. 

Η Calliope – Καλλιόπη Ηλιοπούλου, γέννημα θρέμμα Αθηναία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η ενασχόλησή της με την μουσική ξεκινά στα χρόνια του δημοτικού όπου για 8 συναπτά έτη διδάσκεται κατ’ οίκον την σπουδή της κλασσικής κιθάρας.  Το 2003 δίνει εξετάσεις σε Ωδείο, όπου και κατατάσσεται στη Δευτέρα Μέση. Ακολουθεί μια παύση λόγω σχολικών εξετάσεων κι έπειτα αρχίζει η δημιουργική περίοδος όπου συνθέτει δικά της τραγούδια.

Η πρώτη της μουσική απόπειρα γίνεται το 2013 με την ‘‘ΜΙΣΗ ΕΥΧΗ’’ την οποία και αποφασίζει να μοιραστεί σε μουσικό διαγωνισμό. Εκεί, την ανακαλύπτει ο Θάνος Χασιώτης, μουσικοσυνθέτης από τη Θεσσαλονίκη, κι έτσι απλά, ενώνουν τις δυνάμεις τους - με πιο σοβαρή υφή αυτή την φορά - δημιουργώντας συνολικά 8 τραγούδια. Τα “ΘΥΜΗΣΟΥ”, “ΑΧ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ” (συμμετέχει η Άννα-Μαρία Μεσσάρη), “ΑΛΜΥΡΑ” (σε στίχους του Νικόλαου Δότσιου – Λιτοχωρινού, ντουέτο με τον Φίλιππο Μαχαίρα) και το “ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ” (σε σύνθεση μουσικής μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπουτσή) είναι κάποια από αυτά. Εν συνεχεία μέσω του ηχολήπτη της, John Thanos, έρχεται σε επαφή με τον Μιχαλάρα, τον Τάκη Δέλτα και τον ανερχόμενο δημιουργό, Φώτη Καλαντζή και προκύπτει το ‘‘ΕΧΩ ΝΥΧΤΕΣ’’, ένα καλοκαιρινό - μελωδικό χιπ χοπ άκουσμα.

Το 2014 φτάνουμε στο πρώτο digital single, τα ‘‘ΟΡΙΑ’’. Πέρα από τραγουδοποιός, η Calliope, αποκτά επίσημα και την ιδιότητα τής ερμηνεύτριας, με την βοήθεια του δημιουργού και πλέον, πολύ καλού της συνεργάτη, Φώτη Καλαντζή. Το 2015 συνεργάζεται με τον Κώστα Γαλίτη στο “ΣΟΥ ‘ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ”, ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο οποίο έντυσε με την μουσική της τα λόγια του Φώτη. Σημαντικός σταθμός στην μουσική της πορεία αποτελεί το ‘‘ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ’’.  Μια μπαλάντα που συνδυάζει ροκ ατμοσφαιρικά στοιχεία με διάφορες πινελιές από παραδοσιακά όργανα. Ένα κομμάτι που η ίδια υπογραφεί τους στίχους και τη μουσική και που το 2016 την κατατάσσει  στην 2η θέση, στον 4ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, ανάμεσα σε 331 συμμετοχές.

Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφορεί το δεύτερο digital single με τίτλο “ΚΙΣΜΕΤ ΔΙΚΟ ΜΟΥ”, ένα ροκ ντουέτο με τον Δημήτρη Διπλάρα, σε στίχους του Φώτη Καλαντζή και σε μουσική δική της. Τέλη του 2017, κυκλοφορεί και το 3ο digital single που φέρει τον τίτλο ‘‘Ξημερώνει’’. Πρόκειται για να ένα εναλλακτικό άκουσμα με διάφορα μουσικά περάσματα, σε σύμπραξη με έναν νέο στιχουργό από την Πάργα, τον Μιχάλη Παπανίκα, και σε μουσική της ιδίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μετράει πολλές συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες σε διάφορα είδη μουσικής, τόσο σαν ερμηνεύτρια όσο και σαν δημιουργός, σε δισκογραφημένες δουλειές και μη. Ο Κώστας  Άγας, ο Γιάννης Ταυλάς, η Χλόη Αμάραντου, η Mingrelia, ο Γιάννης Κορίζης, ο Άρης Λύτρας, ο Βασίλης Πουλημενάκος, ο Χρήστος Κανελλόπουλος, η Γιώτα Λιαποπούλου, η Κέλλυ Κουνάκη, η Μαρία Τριανταφύλλου (mariso) και η Μαρία Κωσταράκη είναι κάποιοι από αυτούς.

Όσο για τα μουσικά της ακούσματα; Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Μπλε, Ελένη Βιτάλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γλυκερία, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πυξ-Λαξ, Λεωνίδας Μπαλάφας, Κατερίνα Κυρμιζή, Κίτρινα Ποδήλατα, Ντομένικα. Καιαπότο ‘‘ξένο’’ καλλιτεχνικόστερέωμα Radiohead, Nirvana, Placebo, Alice in chains, Chris Cornell, The Offspring, Portishead, Metallica, Red hot Chili Peppers, The Cure, Linkin Park, The Cranberries, Lacuna Coil, The Gathering, Tori Amos.

 

 

Διαβάστηκε 2266 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.