Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:02 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 18:30

Το Kent State University του Οχάιο υιοθέτησε Γυμνάσιο και Λύκειο Ευηνοχωρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ευηνοχωρίου βρέθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 ο Μεσολογγίτης καθηγητής του Kent State University του Οχάιο, κ. Σπύρος Μαργέτης.

Ο κ. Μαργέτης μίλησε για την υιοθεσία των δυο σχολείων από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο με στόχο οι μαθητές να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στο χώρο της Φυσικής και της Αστρονομίας αλλά και να βοηθηθούν σε θέματα διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και των πειραμάτων.

Το θέμα του ήταν «Μοντέρνα Φυσική / Αστρονομία – Κοσμολογία». Έκανε εισαγωγή στην επιστήμη της Φυσικής και στο αντικείμενό της. Τόνισε στους μαθητές ότι οι νόμοι της φύσης είναι παγκόσμιοι, δηλαδή είναι οι ίδιοι παντού στο σύμπαν. Αναφέρθηκε επίσης στην Αστρονομία και τη μελέτη του σύμπαντος. Μίλησε για την «Κόμη της Βερενίκης» και για τη θέση της στο σύμπαν κάνοντας αναφορά και στους κλασσικούς κολοσσούς ( Αρίσταρχο, Αριστοτέλη, Πτολεμαίο, Κοπέρνικο, Γαλιλαίο, Νεύτωνα…). Έδειξε τα τηλεσκόπια που έχουν χτιστεί και χτίζονται αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, τη θεωρία του «Κοσμικού Πληθωρισμού» και τα τέσσερα βασικά στηρίγματα της θεωρίας. Έκλεισε με αναφορά στα σύγχρονα προβλήματα που εντοπίζονται όπως π.χ. τι θα μας αποκαλύψει ο κλάδος της Βαρυτικής Αστρονομίας.

Τέλος, ο Καθηγητής απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν την ομιλία με αμείωτο ενδιαφέρον.

Διαβάστε σχετικά: Σπύρος Μαργέτης: «Η Ελλάδα έχει καλό όνομα στην επιστημονική κοινότητα για τις δυνατότητές της»

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνος, ο οποίος είπε ότι άνθρωποι σαν τον κ. Μαργέτη προάγουν και διαφημίζουν τον τόπο μας . Πρότεινε μάλιστα να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία του Δήμου με τον Καθηγητή και τέλος είπε ότι ο Δήμος θα τιμήσει τον κ. Μαργέτη ως Πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού.

Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, ο χαράκτης κ. Απόστολος Κούστας, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ειρήνη Καλαμάκη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου κ. Ν. Ψεύτης, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσος.

Οι Διευθυντές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου, κ. Κονδραλής Σπύρος και του Λυκείου Ευηνοχωρίου, κ. Σταμάτης Νικόλαος καθώς και ο Σύλλογος των καθηγητών των δυο σχολείων, ευχαριστούν θερμά τον διακεκριμένο μεσολογγίτη επιστήμονα για την επιστημονική και πολιτιστική προαγωγή των σχολείων τους.

Δημήτριος Δημητρίου, evinochori-kalidona.gr

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 1219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.