Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:27 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 17:55

Συμφωνία με Δέλλα – Το “who is who” του νέου προπονητή του Παναιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Τραϊανός Δέλλας θα είναι τελικά ο εκλεκτός για τον πάγκο του Παναιτωλικού καθώς συμφώνησε με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάκη Χάβου. Ο “Κολοσσός” αναμένεται στο Αγρίνιο τις επόμενες ώρες για να πέσουν οι υπογραφές.

Το “who is who” του νέου προπονητή του Παναιτωλικού:

Ο Τραϊανός Δέλλας γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1976 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γνωστός και με το ψευδώνυμο «Τράι» και «Κολοσσός της Ρόδου», ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Αρη σε ηλικία 11 ετών στη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Εκανε ντεμπούτο στην Α’ Εθνική σε ηλικία 17 ετών, την περίοδο 1993-1994 με την φανέλα του Αρη. Επαιξε για δύο χρόνια στον Πανσερραϊκό ως δανεικός και το καλοκαίρι του ’96 επέστρεψε στον Άρη.

Το καλοκαίρι του 1997 ο Άρης τον παραχώρησε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ξεκίνησε την διεθνή καριέρα του.

Το καλοκαίρι του 1999 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, στην οποία έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001 κερδίζοντας το κύπελλο Ελλάδας χωρίς να αναγνωριστεί η αξία του.

Επόμενος σταθμός ήταν η Περούτζια του προπονητή Σέρζιο Κόσμι που αμέσως τον εμπιστεύτηκε. Αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια στο καμπιονάτο και μπήκε στην μεταγραφική λίστα των Ρόμα, Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ.

Τον Μάιο του 2002 ο Τραϊανός Δέλλας αποδεσμεύτηκε από την Περούτζια μετά από μια μεγάλη περιπέτεια και επέλεξε τη Ρόμα. Εμεινε στη Ρώμη μέχρι το καλοκαίρι του 2005. Πήρε μέρος σε 45 αγώνες στο καμπιονάτο με τη φανέλα της Ρόμα και πέτυχε δύο γκολ. Συμμετείχε δύο φορές στο Champions League έχοντας 3 συμμετοχές την περίοδο 2002-2003 και 4 συμμετοχές την περίοδο 2004-2005.

Τον Ιούλιο του 2008 διέκοψε κοινεί συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση και σημαντική ήταν η συμβολή του, στην είσοδο της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τον Ολυμπιακό.

Το Μάρτιο του 2010 μετά από 35 συμμετοχές και 2 γκόλ έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο της Αμμοχώστου.

Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και πάλι για λογαριασμό της ΑΕΚ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική Ελπίδων, με συμπαίκτες τους Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Καραγκούνη, Μπασινά, Σωτήρη Κωνσταντινίδη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Λυμπερόπουλο, Γκούμα, Λάκη.

Ο Βασίλης Δανιήλ κάλεσε το Δέλλα στην Εθνική Αντρών τον Απρίλιο του 2001. Ο Όττο Ρεχάγκελ όμως ήταν αυτός που έκρινε ότι ήταν απαραίτητο εργαλείο στην ομάδα και έγινε αναντικατάστατος. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 21/8/2002 σε φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία.

Η κορυφαία προσωπική στιγμή του ήταν το χρυσό γκολ που πέτυχε στον ημιτελικό του Euro 2004 απέναντι στην Τσεχία την 1η Ιουλίου και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στις 4 Ιουλίου. Επίσης στον τελικό της Πορτογαλίας το 2004, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Η προπονητική του καριέρα:

Στις 9 Απριλίου 2013, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του ως πρώτου προπονητή της ομάδας, στη θέση του Έβαλντ Λίνεν, δεν κατάφερε ωστόσο να αποτρέψει τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του συλλόγου.

Το καλοκαίρι του 2013 με απόφαση της νέας τότε διοίκησης των “κιτρινόμαυρων” ο Τραϊανός Δέλλας παρέμεινε προπονητής της ομάδας, στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την περίοδο 2013-14, στην τρίτη κατά σειρά εθνική κατηγορία εξασφαλίζοντας με σχετική ευκολία την άνοδο, ενώ συνέχισε και την επόμενη (2014-15), οδηγώντας την ΑΕΚ στην επιστροφή της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου στο ξεκίνημα της περιόδου 2015-16, τελικά στις 20 Οκτωβρίου 2015 υπέβαλε την παραίτησή του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του με τον Ατρόμητο Αθηνών, από τον οποίο αποχώρησε δέκα περίπου μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1523 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.