Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 17:36

Tην Δευτέρα ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκονται στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 19:30. Εκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει την πρόταση του DiEM25 για την Ευρώπη γενικότερα, επικεντρώνοντας κυρίως στην Ελλάδα, μέσω των επτά τομών που το DiEM25 θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή.

Μετά την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις και να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον συνιδρυτή του DiEM25. Ταυτόχρονα, μέσω της πλατφόρμας DiEM Voice, το κοινό θα μπορεί να στέλνει τις σκέψεις και τις ερωτήσεις του καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, είτε μέσω sms, viber, e-mail, είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα δίνεται κατά την είσοδο.

Τι είναι το DiEM25
Το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (αγγλ. Democracy in Europe Movement 2025), περισσότερο γνωστό με το αρκτικόλεξο DiEM25, είναι ένα πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα που ιδρύθηκε το 2015 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη. Το κίνημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου 2016 στο θέατρο Φολκσμπίνε του Βερολίνου. Στόχος του κινήματος είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί «μία πλήρης δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο το οποίο θα σέβεται την εθνική αυτοδιάθεση και το μοίρασμα της εξουσίας με τα εθνικά κοινοβούλια, τις περιφερειακές συνελεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια». Σύμφωνα με το ίδιο το κίνημα, στόχος του είναι η αναζωογόνηση της ιδέας της Ευρώπης ως μίας ένωσης των λαών της που θα διοικείται μέσα από τη δημοκρατική συναίνεση και όχι βάσει της τωρινής της κατεύθυνσης, η οποία είναι η δημιουργία μιας υπερεθνικής οντότητας που διοικείται από τεχνοκράτες μέσα από διατάγματα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1536 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.