Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:23 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 19:15

Δήμος Αγρινίου: ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό'

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα Διαχείρισης των Αδέσποτων ζώων του Δήμου που έχει ως κύριο βασικό άξονα την:

  • Εκπαίδευση-επιμόρφωση-προαγωγή ζωοφιλίας με δράσεις ενημέρωσης πολιτών και μαθητριών και μαθητών

Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’ υλοποιήθηκε με επιτυχία το 2016-2017 σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου και  περίπου 2300  μαθητές και αφορά στην εκπαίδευση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της ζωοφιλίας με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό’. Αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και μαθητών ώστε να αντιμετωπίζουν τα ζώα με προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, για να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία, την κουλτούρα και συμπεριφορά  όλων απέναντι  καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται για την παράλληλη προστασία της υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων [Φ14/ΜΚ/216812/225296/Δ1-28/12/2017 ‘Έγκριση υλοποίησης προγράμματος/ δράσεων με τίτλο: «Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό» για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νιας’]  σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για το σχολικό έτος 2017-2018:

Α. Εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα συμπεριφοράς, υποχρεώσεων τους ως  ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καθώς και θέματα υγείας των ζώων.

Β. Δυο μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας με θέματα:

α)  «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε  Πολιτισμό, φωτογραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

β)  «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των  Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του καλλιτεχνικού διαγωνισμού είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018 με έκθεση των έργων στις 4/4/2018 (Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων). Τα έργα (ανά σχολείο) θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στo email του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30100)  με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής  στις 9-3-2018, ημέρα Παρασκευή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

 

  1. Βασιλική Καραπαπά, Προïσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δημος Αγρινιου
  2. Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Καινοτόμων δράσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Αιτ/νιας
  3. Χρήστος Γαρουφαλής, Καλλιτεχνικός Δ/ντης Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

  1. Σπύρος Γιολδάσης, διδάσκων φωτογραφίας, Εικαστικό Εργαστήριο Δήμου Αγρινίου
  2. Λεωνίδας Φραγκούλης, Αρχιτέκτονας, μέλος της συντονιστικής φωτογραφικής ομάδας art8, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Αγρίνιο
  3. Γιάννης Γιαννακόπουλος, φωτογράφος, operater

Πληροφορίες: Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δώρα Παπαβασίλη τηλ: 26413-63538

Διαβάστηκε 2118 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.