Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:15 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 02:01

Επιστροφή του Λεωνίδα Καβάκου στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με συναυλία στο Αγρίνιο στις 13/1/2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2018 ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με την επιστροφή του Λεωνίδα Καβάκου στο διττό ρόλο του σολίστ και του αρχιμουσικού. Η περσινή ιδέα γίνεται θεσμός και διευρύνεται με τέσσερις συναυλίες, εκ των οποίων η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 13 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδας της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών:

Η θεσμοθέτηση μιας ευρύτατης και μακρόπνοης συνεργασίας και η επιστροφή του Λεωνίδα Καβάκου στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για συνολικά τέσσερις συναυλίες καθ’όλη τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, συναυλίες μάλιστα εκ των οποίων οι τρεις πραγματοποιούνται εκτός Αθηνών, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Ήδη η πρόσφατη εμπειρία της συνεργασίας του, διεθνούς ακτινοβολίας, Έλληνα μουσικού με την Ορχήστρα απέδειξε ότι και ως αρχιμουσικός ο Καβάκος επιτυγχάνει αυτή τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη. Η αφιλοκερδής προσφορά του Καβάκου που γίνεται εν μέρει υπέρ των αναγκών της Κ.Ο.Α. για την αγορά μουσικών οργάνων και εν μέρει για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τον καθιστά, επιπλέον, σε δύσκολους καιρούς, έναν από τους πολυτιμότερους συμμάχους της.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 02:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.