Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:05 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 18:40

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ με 20.000 θέσεις στο Δημόσιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την προκήρυξη νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το Δημόσιο, για πρώτη φορά, που θα αφορά την πρόσληψη 20.000 ανέργων στον δημόσιο τομέα, εξήγγειλε η Διοικήτρια του Οργανισμού Μ. Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9». Η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε τόσο στους στόχους για τη μείωση της ανεργίας, όσο και στα προγράμματα που θα υλοποίηση φέτος ο ΟΑΕΔ.

Σαφής είναι η τάση μείωσης της ανεργίας όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τα προηγούμενα δύο χρόνια, τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Ειδικότερα, επισήμανε ότι η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, της Εργάνη για την απασχόληση και του ΟΑΕΔ για τους αναζητούντες εργασία. Ειδικά για τους αναζητούντες εργασία σχολίασε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πέσει στις 864.000 που είναι περίπου 60.000 λιγότεροι από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οπότε αυτό συνιστά μια μεγάλη μείωση στην εγγεγραμμένη ανεργία».

Έξι νέα προγράμματα του πρώτους μήνες του 2018

Σχετικά με τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ η κ. Καραμεσίνη γνωστοποίησε ότι θα γίνουν 20.000 προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος της πρώτης πρόσληψης μισθωτού ή μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα αν αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες προσλάβουν νέους ανθρώπους έως 29 ετών. Το ΦΕΚ για το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να βγει πολύ σύντομα.

Ένα δεύτερο πρόγραμμα, που αναμένεται εντός του Ιανουαρίου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προβλέπει τη μετατροπή της μερικής σε πλήρη απασχόληση για 3.000 θέσεις εργασίας μέσω της επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Σκοπός του προγράμματος είναι να αλλάξει η αναλογία μεταξύ μερικής και πλήρους απασχόλησης υπέρ της δεύτερης.

Τρία ακόμη προγράμματα προβλέπουν τη στήριξη της διαμόρφωσης και της χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για νέους 18 έως 29 ετών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ ή δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την απασχόληση νέως 18 έως 29 ετών που έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή γενικό Λύκειο.

«Άρα, έχουμε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε και το τελευταίο που θα είναι για πρώην αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συνεισφέρει στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων. Αυτοί θα επιχορηγηθούν για να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εφόσον το επιθυμούν» πρόσθεσε η κ. Καραμεσίνη. Ανέφερε, τέλος, ότι μεταξύ των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, για πρώτη φορά φέτος θα προβλεφθεί και ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το Δημόσιο για 20.000 θέσεις στον δημόσιο τομέα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 4147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.