Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:51

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα λάμπουν στις πλατείες της Αιτωλοακαρνανίας (photos)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στολισμένα δέντρα, αμέτρητα λαμπιόνια και εορταστικές μελωδίες μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα πόλεων και χωριών του νομού.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και σε χωριά έχουν στολιστεί οι κεντρικές πλατείες αλλά και οι κεντρικοί δρόμοι με μικρούς και μεγάλους να μπαίνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

To iAitoloakarnania.gr συγκέντρωσε φωτογραφίες από μερικά σημεία του νομού που ήδη κινούνται σε ρυθμούς Χριστουγέννων.

Μεσολόγγι

Στην πλατεία Μπότσαρη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί γύρω από το λιτό, αλλά επιβλητικό δέντρο. Στη πλατεία υπάρχουν καρουζέλ, το σπίτι του Άη Βασίλη, το παγοδρόμιο και πολλά παιχνίδια για τους επισκέπτες.

Photo Credit: Νίκος Παπαλέξης
Photo Credit: Νίκος Παπαλέξης

Αμφιλοχία

Φωταγωγηθήκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας με το λιμάνι της πόλης να έχει ντυθεί στα γιορτινά του.

Photo Credit: Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας
Photo Credit: Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας

Αγρίνιο

Ξεκίνησε και επίσημα η εορταστική περίοδος των φετινών Χριστουγέννων για το Αγρίνιο, με την φωγαγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία.

Φέτος, για συμβολικό σκοπό, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα συνόδευαν την φωταγώγηση του δένδρου δεν πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις δοκιμασίες που πέρασαν προσφάτως οι πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγρινίου.

Παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα είναι εορταστική στο κέντρο του Αγρινίου όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τις καθημερινές εκδηλώσεις και περπατούν στην στολισμένη πόλη.

Ναύπακτος

 

Το καθιερωμένο άναμμα του δέντρου έγινε με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά στο κέντρο της Ναυπάκτου. Μάλιστα, ο δήμος Ναυπακτίας, στην οδό Αρβανίτη μπροστά από το Ξενία, έχει στήσει ένα χριστουγεννιάτικο χωριό όπου όμορφες μελωδίες και εκπλήξεις στο κλίμα των ημερών έχουν μετατρέψει το σημείο σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό λειτουργεί καρουσέλ, εργαστήρι κατασκευών, λουκουμάδες, παιχνίδια και πολλά άλλα. Γενικά, σύμφωνα με τις απόψεις των κατοίκων, φέτος η πόλη είναι πιο όμορφα στολισμένη από κάθε άλλη χρονιά προσδίδοντας ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα. 

Photo Credit: npress.gr
Photo Credit: npress.gr

Θέρμο

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κλίμα δίνει στο Θέρμο το φετινό δέντρο, η φάτνη, αλλά και τα στολίδια που κοσμούν την κεντρική πλατεία. Πλήθος κόσμου επισκέπτονται καθημερινά το σημείο όπου εκδηλώσεις δημιουργούν μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ευηνοχώρι

Στα γιορτινά ντύθηκε η πλατεία Οδυσσέας Ελύτης στο Ευηνοχώρι, αλλά και τα γραφεία του συλλόγου “Αρχαία Καλυδώνα”, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των στολισμών να βάζουν τους κατοίκους στο πνεύμα των ημερών.

Photo Credit: Δημήτρης Κάκκος
Photo Credit: Δημήτρης Κάκκος

Άνω Χώρα

Όμορφες εικόνες στην πλατεία της Άνω Χώρας με το χωριό του Αή Βασίλη να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες των Χριστουγέννων. Ο Σύλλογος, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής φροντίζουν να ετοιμάσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα για όσους επισκεφθούν το χωριό τους.

iaitoloakarnania.gr
Διαβάστηκε 3032 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.