Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 23:48

Αρκετές εκδηλώσεις σήμερα (Παρ 15/12/2017) στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (Bazaar, Αιμοδοσία και Συγκέντρωση τροφίμων)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία οργανωμένη από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, την Φιλαρμονική Δήμου Αγρινίου, την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Λαογραφικό της Όμιλο και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου. Επίσης παράλληλα στον ίδιο χώρο η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» πραγματοποίησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του.Το AgrinioBestOf και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και μίλησε με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» κα Ελένη Κωστοπούλου και την γραμματέα του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών» κα Ευγενία Βλάχου.

image 01

image 12


Η κα Ελένη Κωστοπούλου δήλωσε: «Το έργο της «Φλόγας» είναι σημαντικό, αναγκαίο και σε εξέλιξη. Εμείς σαν οικογένεια το γνωρίσαμε πο κοντά. Αυτό το οποίο προσφέρει η «Φλόγα» δεν μπορεί να προσφέρει η πολιτεία ολόκληρη. Βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες δίνοντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Συνεχώς βελτιώνει τις συνθήκες νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας στα Ογκολογικά τμήματα. Η «Φλόγα» πείθει ότι είναι ικανοί να αξιοποιήσουν την προσφορά του κάθε ανθρώπου με έργο από το 1990 έως σήμερα. Το 1990 αγοράστηκαν τα οικόπεδα το 2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί με τους γονείς του. Αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας σήμερα σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ολη την Ελλάδα. Παρέχει κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η «Φλόγα» έχει στόχο την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών κατά την διάρκεια της θεραπείας. Σε μία Ελλάδα που συνεχώς βυθίζεται από κρίση… Η «Φλόγα» συνεχίζει το έργο της… παράγει έργο για τον άνθρωπο με σκοπό μόνο τον άνθρωπο. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με ψυχική και σωματική υγεία. Το τηλέφωνο της "Φλόγας" στο Αγρίνιο είναι το 6972402374. Περισσότερες πληροφορίες στο site του συλλόγου www.floga.org.gr »

image 03

image 16

Η κα Ευγενία Βλάχου δήλωσε: «Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ιδρύθηκε το 1985. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες του Αγρινίου για τα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ότι είναι ακίνδυνο, ότι πρέπει να είμαστε τακτικοί εθελοντές αιμοδότες ώστε στο Νοσοκομείο να υπάρχει πάντα απόθεμα αίματος για όταν το χρειάζεται και να μην είναι ανάγκη την τελευταία στιγμή κάποιος να αναζητάει αίμα για κάποιον συγγενή ή φίλο του για οποιοδήποτε χειρουργείο. Το τελευταίο διάστημα ενημερώνουμε επίσης και για την δωρεά του μυελού των οστών κάτι που είναι σχετικά καινούργιο και ενώ ο κόσμος στην αρχή ήταν αρκετά δύσπιστος στο πώς μπορεί ανώδυνα και ακίνδυνα να δωρίσει, τώρα είναι πιο θετικός, έρχεται και ζητά πως μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και έτσι έχουμε αυξημένο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης αιμοδοσίας έγινε σε συνεργασία του «Συλλόγου Αιμοδοτών» με το «Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου» την «Φλόγα» και αρκετούς φορείς του Δήμου Αγρινίου όπως την «Γυμναστική Εταιρεία», την «Φιλαρμονική», τον «Χορευτικό όμιλο», την «Ακτίνα Εθελοντισμού». Και επειδή πάντα η Χριστουγιεννιάτικη εκδήλωση αιμοδοσίας αφιερώνεται κάπου, φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά με «Μεσογειακή Αναιμία». Γιατί το καλύτερο δώρο για αυτά τα άτομα είναι μια φιάλη αίματος. Το να δίνουμε αίμα είναι εντελώς ακίνδυνο και πάντα υπάρχει γιατρός σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που αν εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να δώσει αίμα τότε δεν θα δώσει, καθότι δεν θέλουμε κάποιος να πάθει κάτι προκειμένου να βοηθήσει κάποιον άλλο. Τα αποθέματα αίματος στην Ελλάδα δεν επαρκούν καθότι ναι μεν υπάρχουν πολλοί εθελοντές αιμοδότες αλλά δεν δίνουν τακτικά αίμα και ετσι παρατηρείται κάποιες εποχές έλλειψη. Για αυτό γίνεται εισαγωγή από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Το μηνυμά μας είναι ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι κάτι εύκολο. Είναι καλό για την υγεία μας και δίνοντας αίμα γίνεται ταυτόχρονα και ένα μικρό τσεκ-απ στον οργανισμό μας. Ευχομαι καλές γιορτές με υγεία και ευημερία.»

image 04

image 06

image 11

image 15

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 5148 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 02:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033