Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 14:05

14 κόλπα επιβίωσης που μπορεί μια μέρα να σας σώσουν την ζωή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο αριθμός των φυσικών και γεωφυσικών καταστροφών που συμβαίνουν κάθε χρόνο αυξάνεται, τα δάση είναι γεμάτα από δηλητηριώδη φυτά, έντομα και ζώα και ένας ανησυχητικός αριθμός ανθρώπων αγνοείται κάθε χρόνο.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν μια μέρα, ακόμα κι αν έχετε την τύχη να ζείτε σε μια περιοχή χωρίς φυσικές καταστροφές ή δηλητηριώδη πλάσματα.

Χάρη σε αυτές, θα είστε σε θέση να λάβετε γρήγορες αποφάσεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιώντας αυτά που έχετε.
 

1. Σταμάτημα ενός αυτοκινήτου όταν τα φρένα χαλάσουν

Αν έχετε κανονικά φρένα και σταματήσουν να λειτουργούν, θα χρειαστεί να αρχίσετε να πατάτε το πεντάλ φρένου γρήγορα και σκληρά για να αυξήσετε την πίεση του υγρού φρένων. Αν αυτό δεν σας βοηθήσει, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το χειρόφρενο. Εάν δεν λειτουργεί ούτε αυτό, τραβήξτε το αυτοκίνητό σας στην άκρη και «ξύστε» το στο κιγκλίδωμα της ασφάλτου. για να το επιβραδύνετε. Η τελευταία επιλογή θα καταστρέψει το αυτοκίνητό σας και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση.

2. Εκκίνηση πυρκαγιάς με σχεδόν καθόλου πόρους

Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ανάψετε φωτιά είναι να χρησιμοποιήσετε μπαταρίες και 2 μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου (ακόμη και ένα περιτύλιγμα τσίχλας θα λειτουργήσει). Πρέπει να τοποθετήσετε κάθε κομμάτι φύλλου στα άκρα της μπαταρίας και το φύλλο θα ζεσταθεί και θα καεί. Όταν καταφέρετε να ανάψετε μια φλόγα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπς καλαμποκιού, όπως τα Ντορίτος, για να ανάψετε γρήγορα μια φωτιά – είναι εκπληκτικά εύφλεκτα! Τα απολυμαντικά χεριών μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ανάψετε μια φωτιά, καθώς περιέχουν εύφλεκτη αλκοόλη.

3. Αριθμός έκτακτης ανάγκης

Ένα χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα μπορούν να καλέσουν έναν τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάρτα SIM. Ακόμη και αν βρίσκεστε σε μια περιοχή χωρίς καθόλου σήμα, μην απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Μια προσπάθεια να καλέσετε έναν αριθμό επείγουσας ανάγκης θα μπορούσε να μεταδώσει μια ηλεκτρονική ζώνη ζωής που επιτρέπει στους διασώστες να γνωρίζουν ότι είστε ζωντανοί. Αυτή η έννοια ονομάζεται «ψηφιακή χειραψία».

4. Φτιάξτε μόνοι σας ένα φίλτρο που καθαρίζει το νερό

Ακόμα κι αν υπάρχει νερό γύρω σας στο δάσος, δεν είναι ποτέ σκόπιμο να πιείτε από μια λακκούβα ή μια λίμνη. Εάν είναι αναπόφευκτο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καθαριστή νερού χρησιμοποιώντας ένα κενό μπουκάλι, χοντρό χαλίκι, χοντρή άμμο, κάρβουνο και λεπτή άμμο (στην κορυφή). Καθώς το νερό ρέει μέσα από αυτά τα στρώματα, θα φιλτραριστεί.

Δεν συνιστάται να καταναλώσετε χιόνι ως τρόπο αποφυγής της αφυδάτωσης. Δεν σας παρέχει πολύ νερό και τρώγοντας το μειώνεται η θερμότητα του σώματός σας.

5. Αποστολή ενός σήματος έκτακτης ανάγκης

Ένα καλό σήμα πυρκαγιάς είναι ένα με πολύ καπνό, το οποίο μπορεί να παραχθεί με φρέσκα φύλλα πεύκου και έλατου, υγρά φύλλα από άλλα δέντρα, ακόμα και υλικά από καουτσούκ. Ένας άλλος τρόπος για να στείλετε ένα σήμα είναι να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αντανακλαστικά υλικά έχετε: καθρέφτες οδήγησης, CD, γυαλισμένο μέταλλο, ακόμη και κοσμήματα.

6. Ψάρεμα με κονσέρβα

Εάν έχετε χαθεί σε ένα δάσος, η αλιεία είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πάρετε φαγητό. Για να φτιάξετε ένα άγκιστρο αλιείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρό κλιπ στην κορυφή της μπύρας ή της σόδας σας. Είναι το τέλειο σχήμα για το γάντζο. Θα πρέπει να κόψετε ένα τμήμα από αυτό και να το ακονίσετε. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψωμί σε αυτό ως δόλωμα.

7. Αποφυγή δηλητηριωδών εντόμων

Ίσως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για ένα κανονικό δάγκωμα αράχνης, εκτός αν έχετε αλλεργία. Αλλά μια δηλητηριώδης αράχνη είναι μια διαφορετική ιστορία. Οι αλλεργικές αντιδράσεις από τις δηλητηριώδεις αράχνες είναι πιο σοβαρές. Το δηλητήριο μιας μαύρης αράχνης χήρας, για παράδειγμα, προκαλεί άμεσο πόνο στην περιοχή του τσιμπήματος και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως στο στήθος και την κοιλιά.

Οι δηλητηριώδεις αράχνες είναι εύκολο να αναγνωριστούν από την εμφάνιση τους. Για παράδειγμα, ένα μαύρο σώμα με κόκκινα σημεία στην κάτω πλευρά της κοιλιάς δηλώνει μια μαύρη χήρα.

8. Διαφυγή από μια παλίρροια

Εάν βρεθείτε κολλημένοι σε μια παλίρροια, μην πανικοβληθείτε. Μην προσπαθήσετε να το πολεμήσετε και να κολυμπήσετε εναντίον του, καθώς αυτό θα προκαλέσει την εξάντληση σας. Κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή και πηγαίνετε με τη ροή των κυμάτων. Το ρεύμα θα χαλαρώσει σε κάποιο σημείο και δεν θα σας τραβήξει κάτω.

9. Κρατηθείτε ζεστοί με πέτρες φωτιάς

Μην ξεχάσετε να βάζετε πέτρες γύρω από την φωτιά σας. Οι πέτρες θα περιορίζουν τη φωτιά και, αφού η φωτιά σβήσει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας κρατήσουν ζεστούς. Οι θερμές πέτρες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του νερού. Εάν τις τοποθετήσετε μέσα σε δοχεία με νερό, το νερό θα βράσει.

10. Εναλλακτικές χρήσεις των συσκευασιών τροφής για γάτες

Αν έχετε στο αυτοκίνητό σας ένα τέτοιο, δεν θα έχετε ποτέ το πρόβλημα να ξεκολλήσετε το αυτοκίνητό σας από τη λάσπη ή το χιόνι. Όταν το αυτοκίνητό σας κολλήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευασίες για επιπλέον τριβή τοποθετώντας το κάτω από τα ελαστικά.

11. Συλλογή νερού από δέντρα

Το νερό που προκύπτει από τα δέντρα είναι καθαρό και δεν απαιτεί φιλτράρισμα. Για να το αποκτήσετε, δέστε μια πλαστική σακούλα πάνω από ένα κλαδί με πολλά φύλλα, έτσι ώστε όλα τα φύλλα να είναι πλήρως καλυμμένα. Συλλέξτε το νερό στην τσάντα μετά το ηλιοβασίλεμα.

12. Ποτέ μην ρουφάτε το δηλητήριο από ένα δάγκωμα φιδιού

Παρά τα όσα έχουμε δει στην τηλεόραση, το να ρουφάμε το δηλητήριο από ένα τσίμπημα μπορεί να είναι κακή ιδέα. Μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να βοηθήσει το δηλητήριο να εξαπλωθεί και να βλάψει το δέρμα γύρω από το δάγκωμα.

13. ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ θέση σε κρύα νερά

Εάν έχετε κολλήσει ποτέ στο κρύο νερό με ένα σωσίβιο, πρέπει να πάρετε την θέση που θα κρατήσει δεσμευμένη στο σώμα σας όση περισσότερη θερμότητα γίνεται. Γι ‘αυτό, σταυρώστε τα χέρια σας και κρατήστε τα σφιχτά μπροστά από το στήθος σας ή τα πλευρά σας. Βάλτε τα πόδια σας επάνω, πιέζοντας τους μηρούς σας μαζί. Πρέπει να παραμείνετε σε αυτή τη στάση για να μην χάσετε τη θερμότητα του σώματος σας.

14. Άνοιγμα οποιασδήποτε κλειδαριάς

Αν και αυτή η συμβουλή δεν πρόκειται να σώσει κυριολεκτικά τη ζωή σας, θα την κάνει σίγουρα πιο εύκολη. Εάν κλειδωθήκατε απ’έξω, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανοίξετε την κλειδαριά χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, ένα μαχαίρι βουτύρου ή οτιδήποτε αρκετά επίπεδο ή αρκετά ανθεκτικό για να χωρέσει στην κλειδαριά και να μην την σπάσει ενώ γυρίζει. Ένα τσιμπιδάκι μαλλιών θα λειτουργήσει επίσης για το σκοπό αυτό. Μερικά βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν πώς να ανοίξετε ένα λουκέτο χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα ξυράφι.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κανένα από αυτά τα κόλπα. Αλλά είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 7908 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.