Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 14:45

Εκδήλωση με θέμα «Εξοικείωση με τη Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία» (Σάββατο 09/12/2017 και ώρα 18:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σας καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 09/12/2017 και ώρα 18:00 στην Π. Δημοτική Αγορά με θέμα «Εξοικείωση με τη Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία». Το θέμα αποτελεί μέρος του Προγράμματος του Συνδέσμου  Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), που είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο  νεαρός δικηγόρος με αναπηρία, Ευάγγελος Αυγουλάς, ο οποίος διατελεί μεταξύ άλλων Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης «VIEWS» για νέους με προβλήματα όρασης.

Σκοπός  της εκδήλωσης είναι μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης και αφύπνισης, από τον εμψυχωτή/ομιλητή, να αλλάξει το βλέμμα των ακροατών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας, αφού ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ένα άτομο με αναπηρία δεν είναι τόσο η διαφορετικότητα αυτή καθ' εαυτή, όσο η αρνητική στάση της κοινωνίας απέναντι του. Οι διακρίσεις στηρίζονται σε βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις. Η έλλειψη της καθημερινής επαφής, της απαραίτητης γνώσης και το αίσθημα της άγνοιας είναι εκείνα που συχνά αποτελούν την αιτία διαμόρφωσης αρνητικών στάσεων και άκαμπτων αντιλήψεων σχετικά με την εικόνα της αναπηρίας. Πέρα από την εξοικείωση με την αναπηρία, είναι ένα μάθημα ζωής που διαμορφώνει ένα καινούργιο κώδικα επικοινωνίας, χτίζοντας μέσα από την βιωματική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την έννοια του κοινωνικού συνόλου, της συντροφικότητας και της συνείδησης.

prosklisi ekd amea 2017

Διαβάστηκε 1378 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.