Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:49 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 00:41

ΙΔΟΥ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΛΗΨΗ...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΥΤΟ που θα δείτε παρακάτω, δεν είναι εικόνα απ' τη σημερινή καταστροφή στην Αιτωλοακαρνανία. Η πρώτη φωτογραφία είναι παλιά, καταγγελθείσα απ' το 2010 ακόμα! Η δεύτερη, είναι του Μάρτη του 2016! ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ μέτρα των αρμοδίων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (και πιο συγκεκριμένα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) ήταν να ρίξουν "μπάζα", δηλαδή να γεμίσουν τα κενά με χώμα και πέτρες, για να μη φαίνονται! ΠΑΡΑ δε, την καινούρια προκαταρκτική εξέταση που διέταξε, άμεσα τότε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου (υπήρχε κι άλλη παλιά) ΚΑΙ τις δύο (2) Αυτοψίες της Τροχαίας Αγρινίου - μέσα στον ίδιο χρόνο - και τη σήμανση "επικινδυνότητας" που έκανε απ' τη μεριά της, οι οποίες απεστάλησαν κι αυτές στην Εισαγγελία, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ...! ΚΙ ΑΣ υπήρχε χρηματοδότηση, απ' το Π.Δ.Ε κι απ' τον Ιούνιο του 2012, με 50.000 ευρώ για Μελέτη και 350.000 ευρώ για κατασκευή έργου στο επικίνδυνο σημείο της πρώτης φωτογραφίας - που είναι τμήμα της 15ης επαρχιακής οδού, απ' όπου θα μπορούσε να περάσει ο οποιοσδήποτε - και διακοπές της συγκοινωνίας, κατά τους χειμερινούς μήνες, απ' το ΚΤΕΛ... ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ κατολίσθηση μάλιστα (δεύτερη φωτογραφία), το ποσό για την άρση ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ αυτής επικινδυνότητας, εκτινάχτηκε στα 773.000 ευρώ! Η οποία (χρηματοδότηση) εξασφαλίστηκε άμεσα - λόγω και της νέας παρέμβασης του Εισαγγελέα και της Προκαταρκτικής Εξέτασης που παρήγγειλε, όπως άμεσα ολοκληρώθηκε και νέα Μελέτη. ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, όμως, η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου, έγινε μόλις πριν λίγες μέρες, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση. ΜΕΧΡΙ να ολοκληρωθεί η διαδικασία και γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, θα περάσει κι ο φετινός χειμώνας!

ΔΗΛΑΔΗ, εκτίθενται ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο - τώρα μάλιστα έχει "καθίσει" το οδόστρωμα και βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευσή του, με ορατό τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα - και οι αρμόδιοι της περιφέρειας και του δήμου Αγρινίου, μαζί με τις Πολιτικές Προστασίες τους - κωφεύουν εγκληματικά! ΝΑ ΔΟΥΜΕ, λοιπόν, τι θ' αποφασίσει τώρα, ο νέος Εισαγγελικός Λειτουργός...

το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο site  Agrinionews.gr στις

SOS για τον δρόμο στη θέση Καστανόρεμα Καστανούλας

 

foto-2

2-5

Επανέρχεται η Κίνηση Πολιτών

Στη γνωστή πλέον επικινδυνότητα τμήματος δρόμου της 15ης Επαρχιακής Οδού, στη θέση «Καστανόρεμα», λίγο πριν την Τοπική Κοινότητα Καστανούλας, που υπάγεται στο δήμο Αγρινίου, τον τελευταίο μήνα – κι ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες κι ώρες – η κατάσταση από κατολίσθηση, όχι μόνο δυσχεραίνει τη διάβαση αυτοκινήτων, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να αποκοπεί παντελώς και το εναπομείναν τμήμα του οδοστρώματος, με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών.
Το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, όμως – και παρά την τελευταία απάντηση , προ έτους, της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου – ωστόσο τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Τα ανωτέρω αναφέρονται από την Κίνηση Πολιτών δια του εκπροσώπου της Κ.Παπαδόπουλου σε έγγραφη καταγγελία (της 15ης Μαρτίου 2016) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, τον Διευθυντή Τροχαίας και τον δήμαρχο Αγρινίου ενώ κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Η Κίνηση Πολιτών ζητά από την Τροχαία Αγρινίου όπως μεταβεί άμεσα στο αναφερόμενο σημείο για εκτίμηση της κατάστασης, για το αν πρέπει ή όχι να διέρχονται απ’ το σημείο αυτοκίνητα με ασφάλεια (ακόμα και λεωφορείο) και να καταθέσει έγγραφη ενημέρωση προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ζητά όπως επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης, συνεκτιμώντας όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία (καταγγελίες, δικογραφία, απαντήσεις αρμοδίων κ.τ.λ.) και πράξει τα δέοντα « πριν θρηνήσουμε θύματα».
«Για την οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη πλέον, δεν θα φέρουμε ουδεμία ευθύνη εμείς, αλλά οι αρμόδιες Αρχές, τόσο της Διοίκησης όσο και της Δικαιοσύνης (εισαγγελείς)», αναφέρει η Κίνηση Πολιτών .
Σημειωτέον πάντως πως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Περιφερειακή Ενότητα, στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει καινούρια εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του συγκεκριμένου δικτύου. Ωστόσο το ζήτημα είναι οι υποσχέσεις επιτέλους να γίνουν πράξη.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

eggrafo 1

eggrafo 2

Διαβάστηκε 6744 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 01:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667