Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:53 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 18:46

«Οι πολύγλωττοι εραστές» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Ψυχογιός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κέρδισαν.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων Ψυχογιός, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο “Οι πολύγλωττοι εραστές” [Πρωτότυπος Τίτλος: Truly Madly Guilty]

Συγγραφέας: ΛΙΝΑ ΒΟΛΦ (LINA WOLFF)
Μετάφραση: Ξενοφών Παγκαλιάς

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Κάντε like στη σελίδα του βιβλίου των εκδόσεων Ψυχογιός  εδώ

3. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
4. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι πολύγλωττοι εραστές
[Πρωτότυπος Τίτλος: Truly Madly Guilty]

Η Ελινόρ, ο Μαξ και η Λουκρητία είναι οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές της μαύρης σάτιρας για την τάξη των δύο φύλων, του βραβευμένου με το σημαντικό σουηδικό βραβείο August Prize for Best Fiction Book of the Year 2016 μυθιστορήματος της Λίνα Βολφ.

Η Ελινόρ είναι μια 36χρονη που ψάχνει άντρα στο διαδίκτυο, δηλώνοντας: «ψάχνω για κάποιον που να είναι ευαίσθητος, αλλά όχι και πολύ ευαίσθητος». Μαζί της θα επικοινωνήσει ο Καλίστο, ένας παχύδερμος κριτικός λογοτεχνίας.
Ο Μαξ Λάμας είναι ένας γνωστός συγγραφέας, παγιδευμένος σε έναν κακό γάμο και περιφέρεται προσπαθώντας να βρει το ερέθισμα για το επόμενο βιβλίο του.
Η Λουκρητία είναι η εγγονή μιας Ιταλίδας πολυσκανδαλώδους μαρκησίας, που οδεύει στην απώλεια της κληρονομιάς της.

Οι τρεις χαρακτήρες παρουσιάζονται αριστοτεχνικά από την εξαίρετη γλώσσα της Βολφ, η οποία δεν παίρνει θέση ως προς το ποιος είναι καλός ή κακός, αλλά περιγράφει ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους με τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας.
Στο εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα παρακολουθούμε τη δύναμη που ασκεί ο άντρας προς τη γυναίκα και το αντίθετο. Οι περιγραφές τόσο των κεντρικών ηρώων όσο και των υπολοίπων είναι πραγματικά εκπληκτικές, ενώ διανθίζονται με επιθυμίες και καταστάσεις, άλλοτε δραματικές, άλλοτε εύθυμες και ενίοτε άξεστες και βίαιες.

Ο γρήγορος ρυθμός γραφής, οι εναλλαγές και η έντονη πλοκή καθηλώνουν τον αναγνώστη, ενώ του δίνουν τροφή για σκέψη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το βραβευμένο μυθιστόρημα της Βολφ αποθεώθηκε από το σύνολο των Σουηδών συγγραφέων, κάτι καθόλου συνηθισμένο, και κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου λογοτεχνικού βιβλίου της χρονιάς 2016, και παράλληλα να σημειώσει υψηλές πωλήσεις.

Διαβάστηκε 3283 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.