Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 18:05

Τι είδαν οι Ελληνες τηλεθεατές τη σεζόν 2016- 17

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποκαλυπτική για τις συνήθειες των Ελλήνων τηλεθεατών είναι η ετήσια έκδοση της Nielsen για τη σεζόν 2016- 17 η οποία μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στην τηλεόραση σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους που σπάνε ρεκόρ τηλοψίας, κάθε κανάλι έχει το δικό του ιδιαίτερο κοινό που το επιλέγει για συγκεκριμένους λόγους και όπως αναμενόταν το «Survivor» ήταν το πρόγραμμα που έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Τον Ιανουάριο συνεχίζουμε για μία ακόμη χρονιά να βλέπουμε την περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου και τον Αύγουστο τη λιγότερη κάτι που εξηγείται λόγω καλοκαιριού και φυσικά λόγω απουσίας νέου προγράμματος.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία το γεγονός ότι οι γυναίκες άνω των 65 βλέπουν 4,5 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο τηλεόραση και είναι οι πρωταθλήτριες σε αντίθεση με τους άνδρες 15- 24 οι οποίοι βλέπουν κατά μέσο όρο 1,5 ώρα ημερησίως.
Στη δεύτερη θέση της κορυφής βρίσκονται οι άνδρες άνω των 65 με 4 ώρες μέσο όρο ενώ δεύτερες από το τέλος είναι οι νέες γυναίκες 15 – 24 με μέσο όρο 105 λεπτά ημερησίως.

Οι τηλεθεατές επιλέγουν την ΕΡΤ κυρίως για ενημέρωση και ειδήσεις καθώς το αποδυναμωμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμά της πλέον δεν λειτουργεί ελκυστικά. Το Mega παρά τα προβλήματα λειτουργίας είναι το θησαυροφυλάκιο των σειρών καθώς το επιλέγουν σε συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 78,1%. Υψηλό το ενδιαφέρον του κοινού για τις σειρές του ΑΝΤ1 με 42,5%. Ο Alpha υπερισχύει ενημερωτικά με ποσοστό 31,1%, όπως και ο ΣΚΑΪ με 47% ενώ το δυνατό σημείο του Star είναι ο κινηματογράφος με 26,9%.

Αναμενόμενο για τη σεζόν 2016- 17 την πρώτη θέση στο τοπ 20 να καταλαμβάνει το «Survivor» με το επεισόδιο που προβλήθηκε στις 24 Απριλίου να το έχουν παρακολουθήσει 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ακολουθεί παραδοσιακά ο τελικός της Γιουροβίζιον με 1,8 εκατομμύρια τηλεθεατές και τις υπόλοιπες θέσεις του πίνακα καταλαμβάνουν ποδοσφαιρικοί αγώνες, σειρές και τάλεντ σόους.

Πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα για την ΕΤ1 ο 62ος τελικός της Γιουροβίζιον, για την ΕΡΤ2 η μπασκετική αναμέτρηση Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός , για το Mega η σειρά «50-50», για τον ΑΝΤ1 η ελληνική ταινία «Της κακομοίρας», για τον Alpha το «Πάμε πακέτο», για το Star η ταινία «Μόνος στο σπίτι 2» και για τον ΣΚΑΪ το «Survivor».

Στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας την κορυφή καταλαμβάνει η πρεμιέρα της σειρά «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα» η οποία ωστόσο διέψευσε τις προσδοκίες στη συνέχεια. Κορυφαία ξένη σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ενώ ο Ζήκος και η ταινία «Της κακομοίρας» κατακτούν την κορυφή των προτιμήσεων στις ελληνικές ταινίες.

Το ενδιαφέρον στην ελαφρά ψυχαγωγία, εκτός από το «Survivor» κλέβουν το «Rising Stars», το «Voice of Greece», το «Πάμε πακέτο» και το μουσικό «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

Τέλος, στα αθλητικά κυριαρχούν οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και στα παιδικά προγράμματα οι ξένες ταινίες που προβάλλουν κυρίως το Star  και ο Alpha.

protothema.gr 

Διαβάστηκε 1934 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.