Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:49 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:55

Τεχνικός Διευθυντής στο τμήμα μπάσκετ του Παναιτωλικού ο Γιάννης Γράψας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δ.Σ. του Παναιτωλικού ΓΦΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στην προσπάθειά του να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με υψηλούς στόχους στο χώρο του μπάσκετ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον καταξιωμένο κόουτς Γιάννη Γράψα ο οποίος θα αναλάβει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού μοντέλου ανάπτυξης τόσο των υποδομών όσο και της αντρικής ομάδας.

Ο κόουτς Γιάννης Γράψας είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Μπάσκετ, κάτοχος Msc., Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδίκευση στην Βιντεοανάλυση τεχνικής – τακτικής ομαδικών αθλημάτων με Η/Υ, ενώ το Διδακτορικό του έχει ως αντικείμενο την προπονητική συμπεριφορά και την παρακίνηση αθλητών-τριων υψηλού επιπέδου στην καλαθοσφαίριση.

Τον Οκτώβριο του 2008 ταξίδεψε στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών με Υποτροφία από τον ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) στα κολέγια Villanova, Saint Josephs, Temple, Drexel, Penn State, De La Salle και παράλληλα στις ομάδες του ΝΒΑ, Φιλαδέλφεια 76Sixers, New Jersey Nets και τους Washington wizards.

Προπονητής επί σειρά ετών σε ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά και σε ομάδες άλλων Ενώσεων τις χώρας. Διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής, της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Αναγέννησης Φλόγας της GBA – Αργοναύτης Καλαμαριάς και της ΜΕΝΤ στην Β’ Εθνική και Α2 Εθνική κατηγορία αντίστοιχα.

Διδάσκει σε πολλά Basketball Camps τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με την Ακαδημία Μπάσκετ του Παναγιώτη Γιαννάκη (Giannakis Academy). Ιδιαίτερο βάρος δίνει στην ανάπτυξη των ακαδημιών με στόχο την δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου και την αξιοποίηση τους μέσα από ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα, με αρκετούς πρώην παίκτες του να συνεχίζουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Αρκετά σημαντικό είναι επίσης και το ερευνητικό του έργο στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του Μπάσκετ το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτέχνη Παναιτωλικού του εύχεται υγεία και επιτυχίες τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Διαβάστηκε 1155 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.