Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:35

Ξεκίνησε σήμερα η τελευταία περίοδος υποβολής των αιτήσεων της δράσης "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τροτοβάθμιας Εκπαίδευσης"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
 

Ξεκίνησε σήμερα 08/11/2017 η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση της Αυτοπαπασχόλησης των πτυχιούχων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.
 

Δικαιούχοι της δράσης είναι:
 
Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ. Επίσης, πτυχία από Σχολές Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ.Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και απόφοιτοι μουσικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το Κράτος (το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1.1.1995).
 
Μπορούν να συμμετέχουν:
 
ŸΚατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.
ŸΚατηγορία Δικαιούχων Β: Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.
 
Επιδοτούνται για: τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέας ή υφιστάμενης επιχείρησης συναφούς με τις σπουδές τους.
 
Επιδοτούνται με:

  • έως 25.000€ για ένα δικαιούχο με ατομική επιχείρηση,
  • έως 40.000€ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων,
  • έως 50.000€ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων.


Χρηματοδοτείται το 100% των επιλέξιμών δαπανών
 
 
Η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να γίνει στίς δύο εναπομείναντες  περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

  • 3η περίοδος υποβολής: Έναρξη 8.11.2017 - Λήξη 13.12.2017

Μάθε Περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ

Βότση 11, 1ορ, Αγρινίο.
Τηλ:2641044010,2641039001
Yπ. Επικοινωνίας: Νίκος Μαστρογιάννης

Διαβάστηκε 1320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.