Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:43 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 07:47

Ο γύρος του κόσμου με ένα πιάνο -Το μεταφέρει σε βουνά, πλατείες, παραλίες και παίζει για τους περαστικούς [εικόνες]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μικρή ιταλική πόλη Σιένα, μαγεύει κάθε επισκέπτη. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Εχει εκπληκτική θέα. Αλλά δύσκολα μπορεί να ανεβάσει κάποιος εκεί πάνω ένα πιάνο.

Ισως η τελευταία πρόταση να ακούγεται περίεργη. Κι όμως, αυτό έκανε ο Ντόταν Νέγκριν. Οχι μόνο στη Σιένα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο καλλιτέχνης είχε ένα όνειρο. Να παίξει πιάνο σε όλο τον πλανήτη. Αποφάσισε λοιπόν να το πράξει.

Εχει ανταπόκριση; Ναι, απαντά εκείνος, καθώς διηγήθηκε στο People ότι για παράδειγμα στη Σιένα, αφού έπαιζε επί δύο ώρες, ένας άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να τον χειροκροτά. «Λευκό ή κόκκινο;» του φώναξε αυτός ο απρόσμενος θαυμαστής, με τον Νέγκριν να επιλέγει κόκκινο κρασί.  

Αυτή είναι μόνο μία από τις αμέτρητες γνωριμίες που έχει κάνει ο καλλιτέχνης από το 2010, όταν άρχισε να κάνει τον περιοδεύοντα πιανίστα, ή τον @pianoaround, όπως έχει γίνει γνωστός από το λογαριασμό του στο Instagram, στον οποίο δημοσιεύει άφθονες φωτογραφίες από όλα τα μέρη στα οποία δίνει αυτές τις πρωτότυπες συναυλίες.

Εχει περάσει ακόμη και συνεχόμενους μήνες στο δρόμο, από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, ζώντας σε ένα φορτηγό με το οποίο μεταφέρει το πιάνο του. Ολα αυτά, τα κάνει ένας άνθρωπος που ως το 2010 εργαζόταν στον κτηματομεσιτικό τομέα, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβε ότι έλειπε το πάθος από τη ζωή του. Αφού δούλεψε ως βοηθός φωτογράφου και μεταφορέας έργων τέχνης, στο τελευταίο του επάγγελμα διαπίστωσε ότι το ταξίδι είναι αυτό που τον μαγεύει. Το συνδύασε λοιπόν με το χόμπι του, το πιάνο και πήρε τους δρόμους, αφού πρώτα άδειασε τον τραπεζικό του λογαριασμό, δίνοντας 9.000 δολάρια για το φορτηγό και 500 δολάρια για το πιάνο. Μετά από τις απαραίτητες μετατροπές στο όχημα, για να το διαμορφώσει ως «διαμέρισμα» ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και μετά άφησε τη φαντασία του να τον οδηγήσει σε όλο τον κόσμο.

Εχει παίξει σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, στην Καναδά, το Μεξικό, τον Παναμά και όλη τη δυτική Ευρώπη. Τα προβλήματα δεν έλειψαν βέβαια. Εχει χάσει χρήματα, έχει κουραστεί, έμεινε με το φορτηγό στο Μεξικό, δυσκολεύθηκε να βρει μέρος για να το παρκάρει στους δρόμους της Ευρώπης και έχει πληρώσει πανάκριβα τα καύσιμα. Κάποια στιγμή, έσπασε τα δάχτυλά του, όταν προσγειώθηκε στο χέρι του το πιάνο κατά τη μεταφορά.

Παρόλα αυτά συνεχίζει να ταξιδεύει, κάποιες φορές με τη συντροφιά της κοπέλας του και άλλες μαζί με τον σκύλο του. Αλλωστε, ακόμη θέλει να επισκεφθεί την Ασία και την Αυστραλία.

Πηγή: Ο γύρος του κόσμου με ένα πιάνο -Το μεταφέρει σε βουνά, πλατείες, παραλίες και παίζει για τους περαστικούς [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/219069/o-gyros-toy-kosmoy-me-ena-piano-metaferei-se-voyna-plateies-paralies-kai-paizei-gia-toys#ixzz3h0f7Uok7

Διαβάστηκε 2612 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.